Stran 3 od 3
Objavljeno: Sr Okt 19, 2016 1:24 pm
Napisal/-a zuf
Meni ni jasno, zakaj se repa olupi za potrebe naribane kisane repe?
Objavljeno: Sr Okt 19, 2016 1:59 pm
Napisal/-a juglans
Nimam pojma. Jaz jo lupim samo tisti del, ki je neraven in ga je težje povsem oprati. (razne ozke vdrtine, hrapavost, na spodnjem delu, itd)
Nisem pa uspel detektirati kakšne razlike med prej, ko sem jo in sedaj, ko jo ne lupim.
Skratka, tako škoda mi je odstranjevati tisti specialno vijoličen del repe, da če se le da ostene po večini neolupljena.
Objavljeno: Sr Okt 19, 2016 2:15 pm
Napisal/-a metuljc
Pri nas se repa NIKOLI ni lupila, le odstranili so se nelepi deli lupine. Tudi solila se ni, repo smo le natlačili v čebre, toliko, da je spustila vodo po kakem dnevu, sicer smo jo zalili z vodo, ki jo je morala pokriti.
Objavljeno: To Nov 21, 2017 8:35 pm
Napisal/-a cinija1
Pozdravljeni
Danes sva naribala cca 7 kg očiščene repe. Prišlo je šest litrskih kozarcev. Sedaj jo imam v kurilnici, kjer je 18 stopinj.
Tole bo pa dodatek k solati
Repe letos nisem solila. Lupila sem kolikor je bilo potrebno.
Pa da vidimo kako bo letos se držala.
Sem pa danes odprla kozarec repe, ki sem jo kisala 6.11.2016 in je čudovita in prekrasno diši.
Za test sem jo pustila, da vidim kakšna bo. Ker je test prestala, bo šla jutri v lonec.
lep pozdrav vsem
cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...