Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Gojenje gob na peletih - Lipa pellet tek

klemenv

Odgovor Napisal/-a klemenv »

Muha, zakaj pa ne povecas resolucije, recimo na 1080 pikslov sirine?
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Zato, ker bom potem rabila mikroskop, če bom hotla brati tekste Wink Laughing .
Ko tehtam eno in drugo, mi teksti še vedno prevagajo. Takole približno se ob sliki ustrezno zmanjšani resoluciji vidijo teksti na mojem PC.
klemenv

Prej sem opisal gojenje gob na peletih, ki ne zahteva posebne opreme. Ce pa v substrat dodamo vire dusika, g moramo sterilizirati. Spodnji dve sliki (sirine 1080p), kazeta, kako lahko vrecke zlozimo v ekonom lonec.

Po robu lonca nanesemo plast olivnega olja in kuhamo 3 do 4 ure.

Substrat:
1,25 kg peleti Pellegor
125g psenicni otrobi Bufo.si
250g rz Bufo.si

Na dno sem dal pladenj, da sem mrezico malo dvignil. Ob robovih sem dal pokrovcke, da se vrecke ne dotikajo robu lonca. Na vrh sem dal aluminijast pladenj (npr. Weber).

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Klemenv, pa ti je le uspelo!!!
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

muha, če misliš na slike bi jaz še vedno rekla:

Klemen še zmanjšaj, prosim te. za ogled slike uporabiš miško (klik na sliko), da jo povečaš (če si jo tako oddal na strežnik) a ne da miško vozaš desno-levo. klemen temu bi rekla, da je pravilna velikost slike vljudnost do gledalca-uporabnika. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
klemenv

voda je napisal/a:
muha, če misliš na slike bi jaz še vedno rekla:

Klemen še zmanjšaj, prosim te. za ogled slike uporabiš miško (klik na sliko), da jo povečaš (če si jo tako oddal na strežnik) a ne da miško vozaš desno-levo. klemen temu bi rekla, da je pravilna velikost slike vljudnost do gledalca-uporabnika. lpvoda

Voda, moj telefon nima miske. Ta velikost je najmanjsa, ki jo podpira. Ce te ta velikost moti, predlagam, da preskocis tole temo.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

No, lahko bi pa ti, kot prijazno gesto do vseh, ki bi temo brali in ji sledili, opremil s fotografijami prek shrani.si, kjer lahko naravnaš velikost fotografij.
Tako je moje mnenje.
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

Klemenv, krasno nam ti tole razlagaš in prikazuješ ! klanjam se_________________Nazadnje urejal/a orhy 09 Jan 2019 11:06; skupaj popravljeno 1 krat
klemenv

Hocem pokazati razliko med pasterizacijo in sterilizacijo. Pri pasterizaciji segrejemo substrat na ~60° in to je to. To lahko naredimo v pecici, velikem loncu ali pa vlijemo vrelo vodo. Potem vrzemo noter micelij in vrecko premesamo.

Pri sterilizaciji potrebujemo (velik) ekonom lonec in "laminar flow hood". Substrat segrejemo na 121°. Ko se ohladi, moramo micelij prenesti v sterilnem okolju. Zato potrebujemo "laminar flow hood".

Za domaco rabo je prva varijanta neskoncno lazja.
Kravzlj

Odgovor Napisal/-a Kravzlj »

Kaj pa če daš vrečko s substratom v pečico na 120 za 2 uri?_________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
Odgovori