Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Filtriranje pitne vode

Odgovori
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Tonček, kakšen sistem imaš? Kaj filtriraš?
Sem pri svojih iskanjih našla zelo malo/nič sogovornikov za izmenjavo izkušenj in mnenj Shocked
figula

Ravno poslušam oddaje o gensko spremenjenih organizmih GMO/GSO: v letu 2016 so v svetovnem merilu prodali strašljivih 2 bilijona kilogramov glifosfata. Glede na zahtevane profite, se mora prodaja vsako leto povečevat.
Tlačiti glavo v pesek z mislijo, da je moja boguizanogu vas varna in čista, je utopični nesmisel.

Glifosfat je zelo dobro topen v vodi ..... in Bayer že ima pripravljen nov uničevalni strup z imenom Liberty (in še nekaj) ..... kako poetično Twisted Evil
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Glifosat, ne glifosfat.
aladin

Odgovor Napisal/-a aladin »

Tole sicer ni preverjeno, ampak po standardih izpred 40 let današnja voda iz pip ni pitna.

Ne najdem vira, da bi postregel z natančnejšimi podatki, po spominu pa so prav kovine in klor doživele največje popuščanje.
Tonček

Odgovor Napisal/-a Tonček »

figula je napisal/a:
Tonček, kakšen sistem imaš? Kaj filtriraš?
Sem pri svojih iskanjih našla zelo malo/nič sogovornikov za izmenjavo izkušenj in mnenj Shocked

Na dovodu v bajto imam velik filter za trdne delce (s tisto navito špago), v kuhinji pa doma narejeni podpultni sistem iz finejšega predfiltra za trdne delce in ogleni filter. Za posebne namene še ionizator PurePro JA-503 http://www.pure-pro.com/ja503.htm. Potem pa še na podstrešju cisterno 200 l s podometno napeljavo v kuhinjo, kjer je voda za rezervo. To pa zato ker je ob hudih nalivih voda lahko onesnažena oziroma alarm sigurno zamuja. Pa v slučaju če nas napade kakšna sosednja država ali Severna Koreja.
figula

Aladin, jaz to čisto verjamem.
Zanimivo je to manipuliranje z različnimi nivoji - medtem ko se meje v zdravstvu potiskajo navzdol (sladkor, holesterol, ...) , so meje strupov vedno višje Shocked Confused Twisted Evil

Tonček, kar dobro si poštimal. Kaj pa kopalnica?
Kateri je tisti poseben namen, da vključiš ionizator?
(eh, mi sploh ne rabimo zunanjega sovražnika, se bomo kar sami potolkli Laughing )
Tonček

metuljc je napisal/a:
Glifosat, ne glifosfat.

Tisti, ki ne spadamo med razumnike, rečemo tej zadevi enostavno kar bum-efekt ali tačdaun (touchdown).
Tonček

figula je napisal/a:
Aladin, jaz to čisto verjamem.
Zanimivo je to manipuliranje z različnimi nivoji - medtem ko se meje v zdravstvu potiskajo navzdol (sladkor, holesterol, ...) , so meje strupov vedno višje Shocked Confused Twisted Evil

Tonček, kar dobro si poštimal. Kaj pa kopalnica?
Kateri je tisti poseben namen, da vključiš ionizator?
(eh, mi sploh ne rabimo zunanjega sovražnika, se bomo kar sami potolkli Laughing )

Kopalnica je pri nas najintimnejši prostor, zato bom nadaljeval na ZS.
Uporabniški avatar
Peter
Kraj: Lucija

Odgovor Napisal/-a Peter »

metuljc je napisal/a:
Peter je napisal/a:
Če komu pove kaj meritev ppm delcev v različnih vodah, ki sem jo opravil sam:
Pitna voda iz pipe Rižanski vodovod: 180-230ppm
Destilirana voda(različni proizvajalci: 0-5ppm
Večkrat destilirana voda Aqua B. Braun 0ppm

Večkrat destilirana vida je po definiciji 100% voda, torej ima delež ostalih delcev 0. Če piješ tako vodo (enako velja za 1x destilirano) nekaj časa, si na dobri in hitri poti v smrt, saj si boš izlužil prekomerno količino ionov iz telesa. V vrednosti 180 - 230 ppm v Rižanskem vodovodu so vsebovani VSI delci, ki niso H2O, tudi apnenec, pa druge snovi, ne nujno neželene. No, meritev pove natanko to in nič več.

Brez skrbi, testiral sem napravico za merjenje prevodnosti vode in ppm delcev v vodi.
Ne pijemo destilirane in niti Braun vode.
Braun vodo uporabljam za izdelavo koloidnega srebra.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Saj nisem mislila, da jo pijete, je pa res, kar sem napisala.
Odgovori