Stran 3 od 7
Objavljeno: To Avg 29, 2017 11:29 pm
Napisal/-a lpmami
Kaj res ne poznaš pomena tega starega pregovora, Tonček? Mogoče tudi v obliki: "O okusih se ne razpravlja."? Da ljudje že dolgo vedo, da je takrat, ko razprava zaide na področje osebnega okusa in ni več racionalna, najbolje nehati._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Objavljeno: Sr Avg 30, 2017 8:37 am
Napisal/-a Tonček
No, malo bolj natančni bi pa že lahko bili. Razprava je takrat, ko nekdo pove mnenje, drugi mu pove svoje mnenje ali mu celo oporeka in se potem to lahko nadaljuje v nedogled. V mojem primeru nisem z nikomer razpravljal. Mene pa moti, da se čutijo nekateri pozvani podučevat druge o osnovnih stvareh, ki bi morale biti splošno znane. Nekoč sem poznal upokojeno učiteljico, ki je še odrasle ljudi kar naprej nekaj podučevala. Prav tečna je bila, verjetno je mislila, da si kot starejša oseba to lahko dovoli.
Objavljeno: Sr Avg 30, 2017 8:53 am
Napisal/-a muha
Tonček je napisal/a: |
Nekoč sem poznal upokojeno učiteljico, ki je še odrasle ljudi kar naprej nekaj podučevala. Prav tečna je bila, verjetno je mislila, da si kot starejša oseba to lahko dovoli. |
Meni se to zdi samo po sebi razumljivo . Kaj pa nam upokojencem drugega še preostane? V službi ne moremo več težit, partnerji so nas hitro siti .... .
Objavljeno: Sr Avg 30, 2017 9:01 am
Napisal/-a Tonček
Eni se zaposlijo s pridelovanjem izvrstnega sočivja. Drugi kuhajo izvrstne čili omake. (To zadnje sem omenil zato, da se ne oddaljimo s teme). Eni pa sledijo Karlovim smernicam (Ne mislim Marxa). Živi in pusti živeti!
Objavljeno: Sr Avg 30, 2017 9:35 am
Napisal/-a metuljc
Tonček je napisal/a: |
Mene pa moti, da se čutijo nekateri pozvani podučevat druge o osnovnih stvareh, ki bi morale biti splošno znane. |
Repetitio est mater studiorum.
Objavljeno: Sr Avg 30, 2017 10:52 am
Napisal/-a Tonček
metuljc je napisal/a: |
Tonček je napisal/a: | Mene pa moti, da se čutijo nekateri pozvani podučevat druge o osnovnih stvareh, ki bi morale biti splošno znane. |
Repetitio est mater studiorum. |
Exigua est virtus praestrare silentia rebus; at contra est culpa tacenda loqui.
Objavljeno: Sr Avg 30, 2017 11:10 am
Napisal/-a mravlja
In omaka zacenja "brbotati"...
Objavljeno: Sr Avg 30, 2017 11:25 am
Napisal/-a muha
Ne znam latinščine . No tole od metuljc sem še kar razumela, naprej se mi je pa zataknilo. Ampak med brskanjem za prevodom sem našla zelo priročno stran . Bo tudi meni kdaj prišla prav .
Tonček, če ne želiš, da smetimo tule v temi omake, lahko "stranpot" oddvojim v samostojno temo.
Objavljeno: Sr Avg 30, 2017 12:07 pm
Napisal/-a Tonček
Se mi pa zdi, da bi napravil smrtni greh, če ne bi omenil omake iz dimljenih čilijev (čipotli, chipotle chili). Odlično se poda k mesu na žaru in podobnim "nevarnim" jedem. To omako kupujem, ker je preveč zamudno za pripravo v količinah, ki jih potrebujem. https://www.tabasco.com/product/chipotle-sauce/. Bi bilo zanimivo slišat, če jo kdo od gartlčanov pripravlja. Kolikor sem zasledil, jo pri nas prodaja le en podjetnik, ki pa je menda ne pripravlja sam.
Objavljeno: Ne Sep 10, 2017 11:20 am
Napisal/-a Kravzlj
Domači tabasco.
Sklepam da glavno vrenje poteka nekaj tednov, morda dva-tri ?
A potem lahko pokrov od kozarca zategneš, ali bo verjetno še po malem vrelo?
Letos sem naredil e eno serijo omake. Kuhane, samo premalo kisa in konzervansov, pa s je pokvarila in bila ne-tekoča. Zdaj pa tuhtam da bi naredil kar tabasco._________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "