Stran 3 od 3

Re: Vliti ajdov kruh brez glutena

Objavljeno: Po Dec 30, 2024 11:07 pm
Napisal/-a metuljc
juglans napisal/-a: Po Dec 30, 2024 10:41 pm Jah kaj, povem tako kot je. ;)
Se strinjam, res so lepi. :D

Re: Vliti ajdov kruh brez glutena

Objavljeno: To Dec 31, 2024 6:53 am
Napisal/-a brbr
Pri nas imamo lesenega, namiznega. Uporabljamo ga enkrat bolj, drugič manj. Predvsem za mletje rži in ajde, pšenične moke ne, ker polnozrnata pšenična moka pri nas ni v čislih. :oops:

Re: Vliti ajdov kruh brez glutena

Objavljeno: Po Jan 06, 2025 10:30 am
Napisal/-a muha
Ha, 'še ena prednost peke z drožmi.

Včeraj sem nekako pozabila dodati sol v testo. Šele, ko je bil danes zjutraj kruh pečen, sem pomislila, da mi v spominu manjka dodajanje soli. Pa tako lep kruhek je nastal! Ampak zanimivo, neslanost se ni niti približno toliko čutila, kot bi se ob klasični peki s kvasom (ja, ja, tudi ta izkušnja je že za menoj :oops: ). S kakim bolj slanim namazom je ne bo niti čutiti, brez težav sem pa pojedla tudi nenamazan kos. Ob zelenjavni juhi, ki bo danes za kosilo, se bo predvidoma čisto dobro obnesel. Mešanica tipa 500 in krušne moke pol/pol.

Re: Vliti ajdov kruh brez glutena

Objavljeno: Po Jan 06, 2025 11:22 am
Napisal/-a Melona
Aaa, ne pozabljam samo jaz na sol! Presneta reč, tudi v potico sem jo že pozabila dati in ja, nam je zelo manjkala.