Paprika 2020

Odgovori
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

jaz sem sejala 13.1.:
- oranžno mini,
- soroksani rumeno baburo,
- ostalo rdeče; slavonko, ker naj bi bila med zgodnejšimi, ajvarušo (rečem mixu kozjega roga in ljubovega dana) ter sweet paleno (dobila semena, naj bi zrasla od 1,5 - 2 m).

vse sem prej dala v vodo v soboto, 11.1., na okensko polico, kjer je kamen. oranžna je ostala na pultu, pod njim je pomivalni stroj, ki pult segreje med pomivanjem. v ponedeljek so bile že kalice in v petek, 17.1., so pokukale iz zemlje sadike. torej štiri dni po sejanju. Rekord!

Vse ostalo pregledujem dnevno, pa ni še nič vzklilo. Mogoče bi bilo dobro počakati na klitje v vodi in na toplem? Bi zgnilo seme v vodi?
Sedaj čakam na kalčke zgodnjega zelja, ki ga imam namočenega v vodi._________________Lp, Živa
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Seme bi v vodi najvverjetneje zgnilo, saj potrebuje precej kisika za življenje. Pri kalitvi paprik je klučna toplota.
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Metuljc, hvala. Seme zelja je vzklilo, sem ga danes zjutraj kar sejala v zemljo.

Paprike imam kar na radiatorjih do vzklitja._________________Lp, Živa
paprika

Odgovor Napisal/-a paprika »

Jaz po dolgem cajtu spet uzgajam papriko:
Podravka,
Sladka rumena(neprekosljivega okusa v pečici, Smile tako piše na paklcu.
Žlutastek rumena.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Podravka je rdeče barve, če pogledaš vrečko od Semenarne. Tudi jaz sem jo gojila, še lani in je bila rdeča.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Takole, semena paprik so v zemlji in na toplem v kurilnici, dokler ne vzklijejo.
Potem gredo pa v "disko" ! Wink

Sejal sem:
- Ljubov Dlan
- Mini oranžne papričice
- Golda F1 ( rumene )
- Early Sensation / Rannia Sensaciya ( oranžne )
- Bosun/Botcman ( rdeče )
- Red Bull / Krasnyi Bik ( rdeče )

Če bo ukrajinska carina dovolila, se nadejam, da dobim še dve sorti iz skupinskega nakupa pri Nikitovka seeds.
Eno rdečo ter eno oranžno sorto.

Letos sem se odločil, da bom malo bolj potraten s semeni in sem v vsak prostorček posejal po dve semenki.
Če bosta obe vzklili, bom pač potem eno rastlino poslal v večna lovišča ...

Pod substrat sem v vsak prekat teh posodic dal malo ovčje volne.

V samostojne lončke pa bom kot ponavadi presajal šele, ko bodo rastline imele že 6 ali 8 pravih listov.
Takrat se zlahka presadi s celo koreninsko grudo.

.
metuljc

Andrej Banko je napisal/a:
Letos sem se odločil, da bom malo bolj potraten s semeni in sem v vsak prostorček posejal po dve semenki.
[b]Če bosta obe vzklili, bom pač potem eno rastlino poslal v večna lovišča ...[/b]
.

AB, da ne boš imel težav s poštnino do večnih lovišč, ti sporočam, da z veseljem rešim one, ki jim boš namenil večna lovišča. V najslabšem primeru bodo imele le malo daljšo pot do tja, v dobrem pa bodo meni obrodile. Velja? Wink
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Če bosta semenki vzklili dovolj narazen, da bom eno lahko varno oddvojil, potem lahko tiste sadikice prepikiram skupaj v eno večjo posodo ter ti prinesem.
Ampak boš morala vzeti kar hitro ( začetek marca ), ker resnično nimam toliko prostori, da bi še za druge vzgajal sadike do maja.
Že s svojimi lončki imam vsako leto "kalvarije" ...
metuljc

Velja, bom vzela, ce ne drugje, bo v sluzbi prostor. Hvala. Greh je take sadike metat stran.
kate

Odgovor Napisal/-a kate »

Ja, moje paprike po mojem tudi zebe, ker ni še nič. No, ja. Ena posoda nakazuje klitje. Sedaj pa vpr: ali jim na radijatorjih ne more bit prevroce? Se ne bodo "skuhale"?
Odgovori