Paprika 2020
-
- Kraj: Žiri-NM
jaz sem sejala 13.1.:
- oranžno mini,
- soroksani rumeno baburo,
- ostalo rdeče; slavonko, ker naj bi bila med zgodnejšimi, ajvarušo (rečem mixu kozjega roga in ljubovega dana) ter sweet paleno (dobila semena, naj bi zrasla od 1,5 - 2 m).
vse sem prej dala v vodo v soboto, 11.1., na okensko polico, kjer je kamen. oranžna je ostala na pultu, pod njim je pomivalni stroj, ki pult segreje med pomivanjem. v ponedeljek so bile že kalice in v petek, 17.1., so pokukale iz zemlje sadike. torej štiri dni po sejanju. Rekord!
Vse ostalo pregledujem dnevno, pa ni še nič vzklilo. Mogoče bi bilo dobro počakati na klitje v vodi in na toplem? Bi zgnilo seme v vodi?
Sedaj čakam na kalčke zgodnjega zelja, ki ga imam namočenega v vodi._________________Lp, Živa
- oranžno mini,
- soroksani rumeno baburo,
- ostalo rdeče; slavonko, ker naj bi bila med zgodnejšimi, ajvarušo (rečem mixu kozjega roga in ljubovega dana) ter sweet paleno (dobila semena, naj bi zrasla od 1,5 - 2 m).
vse sem prej dala v vodo v soboto, 11.1., na okensko polico, kjer je kamen. oranžna je ostala na pultu, pod njim je pomivalni stroj, ki pult segreje med pomivanjem. v ponedeljek so bile že kalice in v petek, 17.1., so pokukale iz zemlje sadike. torej štiri dni po sejanju. Rekord!
Vse ostalo pregledujem dnevno, pa ni še nič vzklilo. Mogoče bi bilo dobro počakati na klitje v vodi in na toplem? Bi zgnilo seme v vodi?
Sedaj čakam na kalčke zgodnjega zelja, ki ga imam namočenega v vodi._________________Lp, Živa
-
- Kraj: Domžale
Takole, semena paprik so v zemlji in na toplem v kurilnici, dokler ne vzklijejo.
Potem gredo pa v "disko" !
Sejal sem:
- Ljubov Dlan
- Mini oranžne papričice
- Golda F1 ( rumene )
- Early Sensation / Rannia Sensaciya ( oranžne )
- Bosun/Botcman ( rdeče )
- Red Bull / Krasnyi Bik ( rdeče )
![](http://shrani.si/f/h/mc/2tW1k8Ud/image.jpg)
Če bo ukrajinska carina dovolila, se nadejam, da dobim še dve sorti iz skupinskega nakupa pri Nikitovka seeds.
Eno rdečo ter eno oranžno sorto.
Letos sem se odločil, da bom malo bolj potraten s semeni in sem v vsak prostorček posejal po dve semenki.
Če bosta obe vzklili, bom pač potem eno rastlino poslal v večna lovišča ...
Pod substrat sem v vsak prekat teh posodic dal malo ovčje volne.
V samostojne lončke pa bom kot ponavadi presajal šele, ko bodo rastline imele že 6 ali 8 pravih listov.
Takrat se zlahka presadi s celo koreninsko grudo.
.
Potem gredo pa v "disko" !
![Wink](images/smiles/icon_wink.gif)
Sejal sem:
- Ljubov Dlan
- Mini oranžne papričice
- Golda F1 ( rumene )
- Early Sensation / Rannia Sensaciya ( oranžne )
- Bosun/Botcman ( rdeče )
- Red Bull / Krasnyi Bik ( rdeče )
![](http://shrani.si/f/h/mc/2tW1k8Ud/image.jpg)
Če bo ukrajinska carina dovolila, se nadejam, da dobim še dve sorti iz skupinskega nakupa pri Nikitovka seeds.
Eno rdečo ter eno oranžno sorto.
Letos sem se odločil, da bom malo bolj potraten s semeni in sem v vsak prostorček posejal po dve semenki.
Če bosta obe vzklili, bom pač potem eno rastlino poslal v večna lovišča ...
Pod substrat sem v vsak prekat teh posodic dal malo ovčje volne.
V samostojne lončke pa bom kot ponavadi presajal šele, ko bodo rastline imele že 6 ali 8 pravih listov.
Takrat se zlahka presadi s celo koreninsko grudo.
.
-
- Kraj: Rimske Toplice
Andrej Banko je napisal/a: |
Letos sem se odločil, da bom malo bolj potraten s semeni in sem v vsak prostorček posejal po dve semenki. [b]Če bosta obe vzklili, bom pač potem eno rastlino poslal v večna lovišča ...[/b] . |
AB, da ne boš imel težav s poštnino do večnih lovišč, ti sporočam, da z veseljem rešim one, ki jim boš namenil večna lovišča. V najslabšem primeru bodo imele le malo daljšo pot do tja, v dobrem pa bodo meni obrodile. Velja?
![Wink](images/smiles/icon_wink.gif)
-
- Kraj: Domžale
Če bosta semenki vzklili dovolj narazen, da bom eno lahko varno oddvojil, potem lahko tiste sadikice prepikiram skupaj v eno večjo posodo ter ti prinesem.
Ampak boš morala vzeti kar hitro ( začetek marca ), ker resnično nimam toliko prostori, da bi še za druge vzgajal sadike do maja.
Že s svojimi lončki imam vsako leto "kalvarije" ...
Ampak boš morala vzeti kar hitro ( začetek marca ), ker resnično nimam toliko prostori, da bi še za druge vzgajal sadike do maja.
Že s svojimi lončki imam vsako leto "kalvarije" ...