Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Česen 2021

Odgovori
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Pedvčerajšnjim sem na njivi preverila stanje česna. Kar nekaj špićk je že prikukalo na plano._________________naredimo svet lepši
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Meni je pokukalo ven le enih par družinic zarodnih čebulčkov. Me veseli, kar nimam rada, da so prezgodaj zunaj Wink .

Sem pa danes ob pospravljanju našla tri največje čebulice, ki sem jih ponosno prinesla pokazat svoji česnovi mentorici na jesensko Gartcmanijo in jih očitno pozabila v eni škatlici Rolling Eyes . Zdaj sem jih posadila in bo to en eksperiment, kaj se zgodi z anko, če jo posadiš šele spomladi Very Happy . Če lahko ptujskega sadiš jeseni in spomladi, zakaj pa ne anke, a ne? Laughing_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Tudi moji česnovi drobižki kukajo iz zemlje v koritu na balkonu. Čebulčki imajo pa malo daljšo zeleno bilko. Upam, da vrabci ne bodo prišli na okus ... Zaenkrat dobro kaže, ker korito kar pogosto obiskujejo, pa še noben poganjek ni odščipnjen._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
dašabina

Odgovor Napisal/-a dašabina »

pri meni so vse špičke zunaj, ene večje, ene manjše...rabijo pa vode, malo rumenijo konice..._________________sonček je in .....
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Česen Gardos je danes šel v zemljo. Jesenska runda, Garcua in Kraški rdeči, pa že kar konkretno gleda ven - desna gredica.
Vzel sem si tudi čas za hitro prerahljanje slednje. Pa dosul sem še nekaj nove slame.

------
brbr

Včeraj sem česnovo njivo poprašila z lesnim pepelom. Z veseljem ugotavljam, da se česen lepo prebuja. Skoraj ves je že zunaj in ima prva dva listka.
Izgleda da drži moje opažanje iz pretreklih dveh sezon, da je veliko česna spomladi manjkalo, ker so vršičke pojedli polži, predno je uspel prebosti seneno pokrivalo. Tako ga tokrat jeseni nisem pokrila... Ga bom pa zato morala takoj, ko bo malo večji, okopati/opleti. Potem pa ga bom zastrla s senom._________________naredimo svet lepši
copatka

Pri meni so ven pokukali le vršički čebulic in glavic zarodnih čebulčkov, ki sem jih posadila na dva m2 nove gredice, ki sem jo prvič namenila česnu. Očitno je tam največ sončka, ker na glavni gredi, kjer so stroki, čebulice in zarodni čebulčki, vse še spokojno spi. Kar naj, jutri bo itak spet sneg Rolling Eyes ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Moj česen se tudi lepo dviga iz zemlje. Danes sem protitočno mrežo (zaščita proti sosedovim mačkam in psom) dvignila na loke, da zeleni del ne bi zrasel čez luknjice. Okopati ga ne bo treba, je zemlja še zelo rahla, le v jarke sem natresla sesekljan domači miskant.
brbr

Včeraj sem na njivi okopavala/plela česen. Lepo je vzklil, le tu in tam kakšen manjka. Je pa zemlja že kar suha in bi bila nujno potrebna ena konkretna mokra pošiljka z neba. Takoj, ko se to zgodi (upam, da kmalu), ga pokrijem s senom._________________naredimo svet lepši
copatka

Moj česen je ponekod že pošteno zunaj, ponekod pa šele sramežljivo kuka ven - odvisno od količine sončka, ki ga je deležen.
Zemlja je še lepo vlažna. Kar dolgo je ležal sneg, vlago pa zadržuje konkretna plast jesenskega komposta.
Samo vrste niso povsod ravne, verjetno delo miške ali voluharja, ki rada grede oblikujeta po svoje, bolj naravno Laughing_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Odgovori