Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
V Jaršah in v Kranju so imeli sadike v loncih. Sicer precej male in uboge. Tiste, ki znižajo pred "rokom uporabe". Kar pomeni, da so res že v slabem stanju. To so tiste police, kjer izgleda vse, le še za na kompost. Vendar jaz veliko tega kupim in si lepo opomore._________________LP Žižola
Ali mi lahko kdo pove, če lahko moji žižuli obrežem tiste poganjke, ki so nižje kot bi jih jaz želel. Rad bi namreč imel drevo, ne grm. Palica je dolga cirka 2metra, ko sem ji lani odrezal vrh je lepo začela z odprto krošnjo a ima tudi po steblu kar nekaj poganjkov dolgih cirka 20cm. Moje mnenje je, če te spodnje poganke odrežem bodo zgornji imeli več hrane in posledično bodo večji. Spodnji bi me pa tako ali tako samo ovirali pri košnji._________________Vsi si želimo, da bi ta svet bil lepši ali je ta svet lepši, ker si ti v njem? Komu bo danes dan lepši, ker je srečal tebe?
Glede na to, da čičimak v Primorju pogosto uporabljajo kot živo mejo in temu primerno obrezujejo, ne vidim težav. Ti le poreži in oblikuj drevesce. Ne morem pa se strinjati s tem, da ti poganjki jemljejo hrano (saj jo gradijo sami, fotosinteza teče v vseh zelenih delih rasltine).
metuljc, se posipam s pepelom. Ti si stokovnjak, jaz le laično razmuišljam, da rastlino prehranjujejo korenine... Saj veš, če porežeš spodnje veje zgornje bolj zdivjajo, zakaj pa ne vem ;). Bistvo je, da sem dobil odgovor, da ne bo hudega rastlini, če spodnje veje porežem, oblikujem deblo in tako še kozam preprečim objedanje mladih vejic ;) lp Furman_________________Vsi si želimo, da bi ta svet bil lepši ali je ta svet lepši, ker si ti v njem? Komu bo danes dan lepši, ker je srečal tebe?
Saj cveti žižula kmalu, ampak rodi pa običajno kar nekaj let kasneje. Vsaj na celini._________________LP -------------------------------------------------- Šele ko si zasadiš vrt, si ustvariš pravi dom.
Ali ste vedeli, da nekomu prodati katerikoli del jujube lahko pravno problematično, razen če ste lekarna?
Rastlina je namreč razvrščena med zdravila na recept (brez specifikacije, kateri deli) po klasifikaciji v prilogi, ki je del prenovljenega zakona o zdravilih, jesen 2014.
Lahko bi bila razvrščena v kategorijo hrana... Ampak ni.