Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Žižula, kitajski datelj - Ziziphus jujuba

Odgovori
crtj-admin
Site Admin

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
TwityPity

Odgovor Napisal/-a TwityPity »

Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

V Biljah imajo na voljo še zadnje sadike debeloplodnih Žižol! Imajo dve vrst.
Velike so čez 2,5m cena je pa ugodna glede na velikost 15€

_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Optimist, a ta žižola pri nas uspeva samo na Primorskem?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
htf_lover

Odgovor Napisal/-a htf_lover »

lpmami je napisal/a:
Optimist, a ta žižola pri nas uspeva samo na Primorskem?

Baje da tudi drugje prezimi, vendar so moje izkušnje drugačne. Sam sem jo posadil in je pomrznila še preden smo imeli -10 zunaj. K sreči sem dobil sadiko zastonj.
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Jaz jo imam sedaj 3 leta, vsakič mi cveti rodila pa še ni. Mislim da se nisem dovolj potrudil pri sajenju in izbiri prostora zanjo! Letos sem jo konkretno pognojil in mislim da je lepo napredovala.... Ima jo Babaco, ivipiči, Igy ima dve....
Od danes tudi Furman Wink_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
Furman

Odgovor Napisal/-a Furman »

Res je
Optimist še enkrat hvala. Je že posajena in zaščitena z mrežo proti voluharju in z oblogo iz trstike proti vetru in mrazu. Upam, da ji bo to kaj pomagalo, pa tudi na bolj sončnem delu vrta je posajena. Slikce pa pripopam kasneje sem brez računalnika, ker je na servisu, na šihtu pa ne morem dodajat slik Sad_________________Vsi si želimo, da bi ta svet bil lepši
ali je ta svet lepši, ker si ti v njem?
Komu bo danes dan lepši, ker je srečal tebe?
Klavdija

Odgovor Napisal/-a Klavdija »

Žižula lepo uspeva tudi v notranjosti Slovenije. Jaz imam doma dve in sicer jabkasto in hruškasto obliko plodov. Letos jih je suša zdelala (čeprav sem jih pridno zalivala), so odvrgle plodove, ko so bili veliki nekje malo čez cm.

Pozimi sem jo zaščitila samo v prvem letu po sajenju, zdaj pa že tretje leto ne več in prezimi brez problema.

Drugače kot zanimivost tudi listi žižule so uporabni in sicer za čaj._________________Narava je naš največji dragulj!!
Furman

Odgovor Napisal/-a Furman »

Ali mi lahko kdo pove kdaj žižula spomladi odžene?
Moja je ali umrla ali pa zaspanka Embarassed
Lani sem jo posadil in se zanjo še posebej potrudil in jo zaščitil z močvirskim ločkom, nekaj vejic je sicer gledalo ven in te so zagotovo pomrznile, tiste ki so bile zavite pa mi delujejo žive a poganjka nikakršnega, popolnoma brez znakov življenja. Ali naj jo še malo pustim, morda se bo pobrala ali naj pozabim in jo vržem na kompost ? Evil or Very Mad
lp Furman_________________Vsi si želimo, da bi ta svet bil lepši
ali je ta svet lepši, ker si ti v njem?
Komu bo danes dan lepši, ker je srečal tebe?
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Sama v takem primeru previdno pričnem prirezovati vejice, da vidim, ali so suhe ali pa še kažejo znake življenja.
Odgovori