Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Murva - Morus

Odgovori
seba993

Odgovor Napisal/-a seba993 »

Optimist je napisal/a:
Ker s potikanjem murve nimam sreče, sem se spravil nadnjo še na air layering način (seveda malce po svoje...)

Si mi dal idejo da še jaz probam.

@vinkoz Če prav razumem si murvo križal z asmino? Question Question_________________LP seba993
Nazadnje urejal/a seba993 30 Mar 2014 21:33; skupaj popravljeno 1 krat
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Murva je pri meni že par let - črna.....
Tole zgoraj je bolj kot ne poskus pošparat mal denarja pa eno posadit še na gruntu...
Verjamem, da bi cepič CHE nanjo dobro sedel. Vinkoz? Idea_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

vinkoz je napisal/a:
.... bolj kot Maclura Pomifera. ...

Vinkoz, mene pa zanima tale maklura, ker je tudi barvilna rastlina. Jo imaš kot drevo / drevesa ali za živo mejo?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
vinkoz

Odgovor Napisal/-a vinkoz »

lpmami je napisal/a:
vinkoz je napisal/a:
.... bolj kot Maclura Pomifera. ...

Vinkoz, mene pa zanima tale maklura, ker je tudi barvilna rastlina. Jo imaš kot drevo / drevesa ali za živo mejo?

Ladka.--- Sprašuješ o Macluri. Imam potaknjeno- žensko raztlino, pa sejance, vse v velikosti BONSAY.Pri rezu potaknjencev iz caa 8 meterskih rastlin sem imel možnost izbire Ž-M. Pred leti pa sem imel tudi sejance konkretne velikosti, vendar sem jih odstranil zaradi invazivnosti korenin, kot pri OCTOVCU.
lp. Vinkoz
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Škoda, da nimaš (več) kaj večjega, kar bi moral obrezovati Sad Potem bi te lahko prosila za te vejice in z njimi barvala volno._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
vinkoz

Odgovor Napisal/-a vinkoz »

lpmami je napisal/a:
Škoda, da nimaš (več) kaj večjega, kar bi moral obrezovati Sad Potem bi te lahko prosila za te vejice in z njimi barvala volno.

Kaj pa rabiš, koliko in v katerem letnem času?
lp. Vinkoz
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Za barvanje rabim les ali vejice, lahko sveže ali posušeno, letni čas ni pomemben._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

lpmami, v Lj botaničnem vrtu raste ena velika, bi veljalo vprašati, če je kdaj kakšna veja odveč. Beseda ni konj.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Svojčas so bile v mestnem parku v Celju... No, tega je 30 let Smile ne vem, kako je danes.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Celje je pa le predaleč od Kranja Sad
Bom verjetno enkrat vprašala v Botaničnem vrtu v Ljubljani._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Odgovori