Feioja, ananasova guava - Feijoa sellowiana
-
- Prispevkov: 630
- Pridružen: To Jun 11, 2013 2:00 am
-
- Prispevkov: 630
- Pridružen: To Jun 11, 2013 2:00 am
Igy.
Letos pri meni plodov Fejoje.
Druga polovica drevesa, katera je preteklo leto klonila(LOM) pod težo snega pa se je obrasla na višino treh metrov. Tudi dvometerska fejoja se je letos izkazala z konkretnimi plodovi, se pa še debelijo in žal ni še nastopila tehnološka zrelost za na srečanje.Preteklo leto je to problematiko reševal POŠTAR z dobrimi dejanji.
lp. Vinkoz.

Letos pri meni plodov Fejoje.

Druga polovica drevesa, katera je preteklo leto klonila(LOM) pod težo snega pa se je obrasla na višino treh metrov. Tudi dvometerska fejoja se je letos izkazala z konkretnimi plodovi, se pa še debelijo in žal ni še nastopila tehnološka zrelost za na srečanje.Preteklo leto je to problematiko reševal POŠTAR z dobrimi dejanji.
lp. Vinkoz.

-
- Prispevkov: 630
- Pridružen: To Jun 11, 2013 2:00 am
muha je napisal/a: |
Je kaj razlike v času zorenja in okusu med lani in letos? Vidim, da si dal zadnji prispevek ravno na točno obletnico ![]() |
Uf, na to obletnico prispevka nisem sploh pomislil. Glede zorenja- nisem pričakoval tega, saj sem opazoval cel teden pred srečanjem, računal sem na sočasnost,a se ni izšlo. Plodovi ki odpadajo so trše zunanje strukture,brez tistega vijola poprha, nadalje nisem še degustiral plodov.
lp. Vinkoz

-
- Prispevkov: 630
- Pridružen: To Jun 11, 2013 2:00 am
Pozdrav.
Topla jesen kar pospešuje zorenje plodov feioje, torej prehod od tehnološke v užitno zrelost. Bo potrebno napolniti del hladilnika za podaljšanje trajnosti plodov ,ali pa poštarja izslediti.
. Prvi plodovi se konzumirajo, najboljši način je vsekakor rez na pol, kot pri Kivi, nato žlica v izogib lupljenju.
Pa primerjava plodov s "NORMALNIM" kokošjim jajcem. Se pa najdejo na drevesu tudi večji.
Jutranje pobiranje plodov pod drevesi se nadaljuje. Mogoče bi me tudi kakšna marmelada rešila, da sprostim malo embalažo- vse štiri zabojčke.
lp. Vinkoz.

Topla jesen kar pospešuje zorenje plodov feioje, torej prehod od tehnološke v užitno zrelost. Bo potrebno napolniti del hladilnika za podaljšanje trajnosti plodov ,ali pa poštarja izslediti.

Pa primerjava plodov s "NORMALNIM" kokošjim jajcem. Se pa najdejo na drevesu tudi večji.

lp. Vinkoz.
