Zeleni paradižniki - vložena zimska solata

Odgovori
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Včeraj sem skuhala letošnjo zadnjo rundo shranka iz uvodnega prispevka. Pobrala sem večino paradižnikov, vse paprike "zvončke", rdeče, rumene in zelene mesnate sem dokupila. Ne maramo preveč kislega, zato sem dala vinski kis namesto alkoholnega. Skupaj 18 kozarcev po 0,75 litra. Very Happy njami
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Kako je prijetenl občutek, ko se jeseni shramba polni, a ne? Jaz sem zelene paradižnike pripravila kar po mojem receptu._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Ja, je prijeten občutek, ko se polnijo kozarci in kozarčki, ki so se čez leto praznili in se selili v klet na police. Zdaj mi počasi zmanjkuje prostora. No, saj sem tudi kar nekaj vkuhala in sem počasi že sita vkuhavanja.
Še sušiti dam jabolka in čilije, do konca očistim in pospravim tistih nekaj mojih čebul(ic) in česna, pa zaključim letošnje shranjevanje za zimo._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

jaz sem pa kis za vlaganje zamenjala s kupljenim jabolčnim._________________Lp, Živa
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

Dodam še jaz svoj piskrček Very Happy

Sedaj je na vrtu zadnji čas da poberemo še zadnje plodove našega vrtnarjenja.
Jaz sem tole delala pred 3 tedni ,bolj iz radovednosti kot kaj drugega,saj je bilo takrat vreme še skoraj poletno.
Posodo sem kupila v kmetijski trgovini in mi je bila tako všeč,da sem šla še po 3(za moko in testenine).

Osnovni recept je iz Kulinarike,jaz sem zelenjavo dodajala po svoje.

https://www.kulinarika.net/recepti/zelenjavne-jedi/tursija/5260/?fbclid=IwAR0XdtAvwBeh2BfnqYytHLMEyFS2IAj1s7JWJMkmC9KoBroAYAWiTVnLbFM

Kozarec je sestavljen takole:kumarice,zeleni paradižniki,nekaj trših,zrelih paradižnikov,korenje,cvetača,sladki čili(feferon),steblo pora,drobne šalotke ,paprika,česen.

Prvič odpremo kozarec čez vikend,poročam o okusih.

V pripravi pa je tudi že naslednji kozarec.Na vrtu imam še nekaj malih paprik,ki jih bom napolnila z drobno narezanim zeljem ._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Pred mrazom pobrani paradižniki in paprike so že končali v kozarcih. Po 1,5 kg približno je bilo vsake zelenjave:

In nepogrešljiv pripomoček pri polnjenju kozarcev:

brbr

Muha, kako si jih pa pripravila? samo podušila, ali kaj drugega?_________________naredimo svet lepši
brbr

Ups, sem zdajle videla tvoj uvodni recept...._________________naredimo svet lepši
Odgovori