
Zeleni paradižniki - vložena zimska solata
- muha
- Site Admin
- Prispevkov: 18677
- Pridružen: Ne Okt 27, 2024 7:08 pm
- Kraj: Medvode okolica
- Lpmami
- Prispevkov: 9492
- Pridružen: Sr Jul 17, 2013 2:00 am
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Ja, je prijeten občutek, ko se polnijo kozarci in kozarčki, ki so se čez leto praznili in se selili v klet na police. Zdaj mi počasi zmanjkuje prostora. No, saj sem tudi kar nekaj vkuhala in sem počasi že sita vkuhavanja.
Še sušiti dam jabolka in čilije, do konca očistim in pospravim tistih nekaj mojih čebul(ic) in česna, pa zaključim letošnje shranjevanje za zimo._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Še sušiti dam jabolka in čilije, do konca očistim in pospravim tistih nekaj mojih čebul(ic) in česna, pa zaključim letošnje shranjevanje za zimo._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
-
notranjka
- Prispevkov: 1486
- Pridružen: Po Jun 17, 2013 2:00 am
Dodam še jaz svoj piskrček
Sedaj je na vrtu zadnji čas da poberemo še zadnje plodove našega vrtnarjenja.
Jaz sem tole delala pred 3 tedni ,bolj iz radovednosti kot kaj drugega,saj je bilo takrat vreme še skoraj poletno.
Posodo sem kupila v kmetijski trgovini in mi je bila tako všeč,da sem šla še po 3(za moko in testenine).
Osnovni recept je iz Kulinarike,jaz sem zelenjavo dodajala po svoje.

https://www.kulinarika.net/recepti/zelenjavne-jedi/tursija/5260/?fbclid=IwAR0XdtAvwBeh2BfnqYytHLMEyFS2IAj1s7JWJMkmC9KoBroAYAWiTVnLbFM
Kozarec je sestavljen takole:kumarice,zeleni paradižniki,nekaj trših,zrelih paradižnikov,korenje,cvetača,sladki čili(feferon),steblo pora,drobne šalotke ,paprika,česen.
Prvič odpremo kozarec čez vikend,poročam o okusih.
V pripravi pa je tudi že naslednji kozarec.Na vrtu imam še nekaj malih paprik,ki jih bom napolnila z drobno narezanim zeljem ._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Sedaj je na vrtu zadnji čas da poberemo še zadnje plodove našega vrtnarjenja.
Jaz sem tole delala pred 3 tedni ,bolj iz radovednosti kot kaj drugega,saj je bilo takrat vreme še skoraj poletno.
Posodo sem kupila v kmetijski trgovini in mi je bila tako všeč,da sem šla še po 3(za moko in testenine).
Osnovni recept je iz Kulinarike,jaz sem zelenjavo dodajala po svoje.

https://www.kulinarika.net/recepti/zelenjavne-jedi/tursija/5260/?fbclid=IwAR0XdtAvwBeh2BfnqYytHLMEyFS2IAj1s7JWJMkmC9KoBroAYAWiTVnLbFM
Kozarec je sestavljen takole:kumarice,zeleni paradižniki,nekaj trših,zrelih paradižnikov,korenje,cvetača,sladki čili(feferon),steblo pora,drobne šalotke ,paprika,česen.
Prvič odpremo kozarec čez vikend,poročam o okusih.
V pripravi pa je tudi že naslednji kozarec.Na vrtu imam še nekaj malih paprik,ki jih bom napolnila z drobno narezanim zeljem ._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/


