Danes za vrtnice

Odgovori
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Warnerjeva iz skupne nabave od Petrovića 2016/17.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Ali pa pogrobaš kako malo večjo vejo. Menda jo je za hitrejše ukoreninjenje na mestu, ki se dotika zemlje, dobro rahlo zarezati. Tako pravijo, svojih izkušenj nimam.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Tudi odrezana veja, postavljena leže v vodo, hitro požene korenine, vsaj od ene starinske mnogocvetne mi je. Bom letos vajo ponovila.
kate

Odgovor Napisal/-a kate »

Hoj!

Vem, da sem to že spraševala in tudi dobila odgovor, saj sem si knjigo tedaj sposodila v knjižnici. Sedaj je čas za ponovno branje, pa na forumu ne najdem, kje je ta odgovor bil.
Skratka, knjiga/ učbenik za obrezovanje vrtnic. Za osnovo in izhodišče. Vse ostalo, sem razumela, je potrebno sprobat in videt na konkretni vrtnici.
Hvala!!!
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Ne vem, kaj so ti takrat svetovali, a meni se zdi zelo uporabna knjiga D.G.Hessayon Vrtnice. Poleg obrezovanja so opisane tudi bolezni, sajenje, zasaditve,... in s slikami in opisom je predstavljenih zelo veliko vrtnic po skupinah.
kate

Odgovor Napisal/-a kate »

Super!
Ja, nekaj takega je bilo. Vrtnice po skupinah & osnovne značilnosti, kako se obnašajo, rastejo in potem tudi logika obrezovanja za vsako skupino. Tako, da super.
Predvsem me zanima za staro sorto, ki lahko raste precej v višino. Ravno v zadnji oddaji Gardeners World jo je ena od gostij imela v svojem vrtu in jo je "napela" preko železne konstrukcije. Zanimivo. Pa ne vem, kako se ji reče po slovensko.
Tako, da grem v knjižnico!
Odgovori