Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Lubenice - Citrullus

Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Jaz sem v nedeljo eno skoraj 12 kilogramsko odtrgal. Sem danes potem več kot polovico odpeljal sorodnikom, ker ni dovolj prostora v hladilniku za takšne gromozanske zadeve.
Ukrajinsko seme, sorta Tyulpan je bila kupljena, čeprav zrasle niso takšne kot na sliki. Kakorkoli, velike in dobre so.
kate

Odgovor Napisal/-a kate »

Oooo, AB. Zavidanja vredno!
Andrej Banko

Pa bi raje kakšne take, ki naredijo manjše plodove, tam nekje med 3 in 4 kg, pa po možnosti s čim tanjšo lupino.
Še iščem primerno sorto ...
češnca

Odgovor Napisal/-a češnca »

'Moja' ukrajinska je bila okrog 4-5 kg. Žal nimam slike, ker so požeruhi hitro naredili njen bridek konec. Cool
V našem koncu ni še nikomur uspelo vzgojiti lubenice.
Do sedaj.

Ta zgoraj omenjena mala lubenica se imenuje Mini Love in je hibrid. Tudi jaz imam spravljenega nekaj semena, če se kdo hoče igrati. Wink
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

AB, si slikal to velikanko?
Meni je bila všeč ukrajinska Ruby Heart.
Andrej Banko

Eh, pozabil sem slikati. Saj ne bi bilo nič posebnega za videti.
No, morda bi moral slikati na tehtnici.
Andrej Banko

Kako pa kaj vaše lubenice letos ?!

Jaz sem imel v štartu 7 sadik, ostalo jih je 5, ker je dve neka žival požrla ...

Toplo vreme v prvi polovici julija jim je zelo ustrezalo, je kar precej plodov nastavljenih.

--------
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Pred dobrim tednom sem jih zadnjič šla gledat. Nekaj večjih plodov je sicer bilo, a vsi so bili napadeni od ptičev. Potem smo dali mrežo. Bolj slabo kaže za letos.
Danilo

Odgovor Napisal/-a Danilo »

Ali lubenicam kaj krajšate vreže in pincirate? Doslej sem jih vedno pustil, da se razraščajo, dokler niso bile v napoto.
Andrej Banko

Lubenice sem sejal "po navodilih" 1. maja, ampak ker je tako toplo, res hitro rastejo. Nekatere imajo že po 2 para pravih listov in bi bile že primerne za presaditi na prosto.
Je še prezgodaj ?
Za drugo polovico naslednjega tedna se napoveduje manj toplo vreme ... da premislim

-------
Odgovori