Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Lubenice - Citrullus

Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Zelo lepe so. Po moje jih lahko že posadiš. Meni se ne zdi, da bi bilo premalo toplo v naslednjih dneh. Tudi moje imajo že po dva prava lističa, zunaj so že nekaj časa in takoj, ko bo čas, gredo v zemljo, upam, da enkrat naslednji teden.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Ali je kdo gojil japonsko/kitajsko lubenico Kaho? Hvala.

https://www.seedshunters.com/product-page/cocomero-kaho-citrullus-lanatus

Imam že kar lepe sadike, vendar skušam malo prej priti do izkušenj Smile

Poročila so namreč zelo različna, od da je super na vse načine do tega, da ima slabo izražen okus in ogromno semen.
Uporabniški avatar
Plamenka

Videti je zanimiva. Vsekakor poročaj, sama je ne poznam. Letos sem posejala:
Gift of the Sun
Janosik
Jarok
Moon and Stars Red Flesh
Moon and Stars Yellow Flesh
Otome
Ruby heart
Tendersweet orange
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

Letos sem se prvič malo bolj organiziral glede lubenic in melon, pa bomo videli, kako bo.

Sejal sem:

- orange ananas
- sweet siberian
- banana melon
- petit yellow
- zatta
- kaho
- tendersweet orange kot pri tebi
- hkrati je bila naročena in sejana še zimska buča vitaminnaya
Uporabniški avatar
Plamenka

Krasen izbor. Veliko takih, ki jih sploh ne poznam. Kje si naročal? Sama sem imela še stara semena in letos nisem nikje, druga leta pa na Croatian seeds. Tam se občasno zgodi, da kako seme pade v napačno vrečko.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Pepe
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Pepe »

Na morju v enem kampu so nekoč vsi okrog mene bruhali. Samo dva iz naše skupine sva se izvlekla povsem brez posledic. Tip na recepciji mi je trdil, da je voda ok (to sem sicer pil tudi jaz), vendar pa imajo tudi pri njem doma težave, kar povezuje z začetkom sezone lubenic.
Ne vem kak oboževalec lubenic res nisem, ker imajo zame preveč voden sladek okus. Sladka stvar mora za moje pojme imeti protiutež v kislini, da je okus poln.
Uporabniški avatar
Plamenka

Za vse sadje velja, da ga je najbolje jesti v sezoni, ne samo za lubenice. Pri kupljenem je treba tako ali tako vedno računati, da je bilo gnojeno, škropljeno. Odkar imamo domače lubenice, zelo redko kakšno kupim v trgovini, prej sem jih pa precej, pa nikoli nihče ni imel problemov. Res je, da sem vedno kupovala takrat, ko je bila cena najnižja.
GrGr
Kraj: Občina D.Toplice

Odgovor Napisal/-a GrGr »

Pred desetletji smo pogosto lubenici odrezali vrh, meso našpikali z nožem, vanjo zlili vse živo alkoholnega, postavili v hladilnik, nato pa na žurki uživali v slastni "bovli". Pogosto je kdo bruhal, a takrat tega nismo pripisali lubenici...
bhuahahaha
Odgovori