Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Česen 2018
brbr: nemogoče, da bi pozabila toliko glavic. Rastel mi je "pred nosom" in bi vsako sušečo se sadiko prvočasno opazila. Populila sem ga, ko je bil suh samo na tričetrt. In, kot sem napisala zgoraj: spomladi sem naštela precej manj sadik, kot je bilo sejanih zarodnih čebulic. Imam vtis, da so "zaspale" predvsem najmanjše,.
Bom opazovala tudi še v naslednjih letih. Letos jeseni bom točno preštela, koliko zarodnih čebulic bom posadila na kontrolno gredico, koliko jih bo vzklilo, koliko jih bom pobrala. Potem bo že bolj jasno.
Podobno se mi je dogajalo z divjim porom in slonjim česnom. Tam, kamor sem posejala zarodne čebulice, prvo leto ni bilo ničesar, prve sadike so se pokazale šele naslednje leto. Ta pojav je omejen izključno na zarodne čebulice. Saj tudi vsa običajna semena ne pogosto ne vzklijejo prvo leto. Kot je svojčas omenila metuljc, tako narava z "zaspanci" poskrbi za preživetje rastlin.
O rezultatih poskusa št. xy poročam naslednje leto takle čas.
Bom opazovala tudi še v naslednjih letih. Letos jeseni bom točno preštela, koliko zarodnih čebulic bom posadila na kontrolno gredico, koliko jih bo vzklilo, koliko jih bom pobrala. Potem bo že bolj jasno.
Podobno se mi je dogajalo z divjim porom in slonjim česnom. Tam, kamor sem posejala zarodne čebulice, prvo leto ni bilo ničesar, prve sadike so se pokazale šele naslednje leto. Ta pojav je omejen izključno na zarodne čebulice. Saj tudi vsa običajna semena ne pogosto ne vzklijejo prvo leto. Kot je svojčas omenila metuljc, tako narava z "zaspanci" poskrbi za preživetje rastlin.
O rezultatih poskusa št. xy poročam naslednje leto takle čas.
To, da vse zarodne čebulice ne začnejo z rastjo prvo sezono, je, gledano evolucijsko, dobra prilagoditev. Tako se močno poveča verjetnost, da se vrsta ohrani. Enako, kot velja za semena, tudi ta ne kalijo vsa. Tako imamo v prsti semensko banko in očitno tudi banko zarodnih čebulic. Bom ob priliki kakšnega profi botanika vprašala, če kaj ve o tem.
Hm, v bistvu sem tudi jaz letos našla nekaj česnov tam, kjer ga sigurno nisem sadila že vsaj eno leto (če ne celo dve). Bilo mi je čudno, ampak kaj bolj se pa v to nisem strokovno poglabljala . Zgleda, da so tudi moji kar malo čakali ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Metuljc, tukaj je pa moje remek delo po tvojem foto stripu iz enega dela anke . Potem sem obupala, ker ima čisto pretrda stebla za spletanje . Ampak sem se naučila ! Prejšnja leta ni bila kita, ampak bolj sračje gnezdo . Hvala!!
_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Brbr, Metuljcin strip je genialen, sploh ni težko, samo pretrdo . In zdaj sem tudi dojela, kako splesti vnukinji kitko čez vso glavo - na isti način dodajaš . Do zdaj se mi je zdelo to čisti misterij, kadar ji je mamica naredila ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)