Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Medonosna čebela - Apis mellifera

Odgovori
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

muha je napisal/a:
Meni je zadnje čase najbolj padla v oči reklama Medexa v stilu "poskrbimo, da naše čebele ne bodo izumrle, kupujmo (naš) med in izdelke iz njega.

Z medexom že dooolgo ne "kšeftam" več Wink - začelo se je že pred desetletji, ko je bil njihov med po pravilu najbolj tekoč (beri voden Cool ) , svežega je bilo nemogoče zadržati namazanega na kruhu za nekaj grižljajev. Seveda, ko je kristaliziral, je bil bolj uporaben. Enkrat sem v njihovi trgovini dal pripombo na ta "fenomen" in sem bil podučen, da je po predpisih dovoljeno dodati 10% vode. Čebelarji, je to še res?

Odkar so postali privat podjetje, jih še nisem obiskal na Miklošičevi._________________mfranc
Nazadnje urejal/a mfranc 15 Maj 2019 19:27; skupaj popravljeno 1 krat
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Tam nekje v začetku osemdesetih je moj svak delal diplomsko nalogo, v kateri je ugotovil lep delež cvetnega prahu EVKALIPTA v "slovenskem točenem cvetličnem medu iz Medexa. Confused Shocked Jasno, dodajali so cenen med iz Mehike.
babaco

Odgovor Napisal/-a babaco »

Mfranc, prepovedano je med sušiti in mu dodajati vodo.
babaco

Odgovor Napisal/-a babaco »

laksikon je napisal/a:
letos je pa katastrofa od vremena za čebele...

Moje gredo kar v dežju na teren, žal jih veliko ostane zunaj.
laksikon

Odgovor Napisal/-a laksikon »

babaco je napisal/a:
laksikon je napisal/a:
letos je pa katastrofa od vremena za čebele...

Moje gredo kar v dežju na teren, žal jih veliko ostane zunaj.

pri meni tudi, ampak je žalost gledat, ko otrpnejo od hlada in mokrote.
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Ideja, vredna poskusa. Z veseljem prispevam liste, ko bo čas za to. Če je oksalna kislina tista odločilna, bi bila morda uporabna tudi navadna kislica (Rumex acetosa)??
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Mogoče je pomembna koncentracija oksalne kisline? Da ne bi bila prehuda?
Glede na članek ima rabarbara nizko dozo. Kaj pa kislica?
Žlehtnoba

Odgovor Napisal/-a Žlehtnoba »

Ko je ravno o rabarbari govora: zadnjič mi je prišlo na uho, da ima drug sveženj v sezoni precej večjo koncentracijo te kisline kot prvi (prva rez - uporabljam za kompot, zavitek...) in tako naj ne bi bil primeren za uživanje. Je to zgolj ljudska vraža ali je dejansko kaj resnice v tem?

Sicer se pa pri meni rabarbara vsako leto bogato razraste in če bi bili listi uporabni v smer te teme, z lahkoto odstopim/dostavim interesentom._________________go with your instinct to live as you want
ferdo36

Odgovor Napisal/-a ferdo36 »

Prihodnje leto bom sigurno poskusil na dveh ali treh družinah. Zanimivo!!_________________Narava vse povrne!
Odgovori