Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Iris - perunika

Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Ta cvet je bil presenečenje tudi zato, ker sem peruniko dobila letos sredi julija.
Še štiri različne bodo zacvetele, če bo vreme zdržalo. Tri od teh so prav tako letos posajene.
Uporabniški avatar
Plamenka

Danes je zacvetela 'Hči zvezd' - Daughter of stars. Tudi to sem dobila šele letos julija. Zaradi dežja sem jo včeraj odrezala in dala v vazo.

mfranc

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Čista lepota! Razz

V tem času pa, "nebeška! Very Happy_________________mfranc
Uporabniški avatar
Plamenka

V tem času res lahko občudujem vsako posebej, spomladi je to težje, ker jih cveti veliko naenkrat. Ker jih zdaj nekaj cveti pri meni, ne zavidam Avstralcem, ki imajo zdaj sezono perunik in v tujih skupinah objavljajo fotografije.
Zanimivo je tudi, da nekateri veliki ljubitelji objavljajo fotografije kar vse leto.
Uporabniški avatar
Plamenka

V vazici je danes zacvetela nizka perunika Second life.

Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Oj, Plamenka, kakšne lepotičke, ena lepša od druge!_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
Plamenka

Danes je zacvetela Plasma. Ni registrirana kot rebloomer, a pri meni je naredila popek že oktobra 2019, kmalu potem, ko sem jo posadila. Popek sem odrezala, a jo je najbrž izčrpal in do letošnje pomladi ni cvetela. Pred kakim tednom pa sem zagledala popek in ga pravočasno dala v vazo.

Letošnja sezona perunik je bila pri meni dolga. Wink

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

To je neverjetno! Da bi ti jih ja čimveč obstalo in tako pocvitalo tudi še naslednja leta.
Uporabniški avatar
Plamenka

Hvala. Letos jim je verjetno tudi vreme ustrezalo.
Uporabniški avatar
Plamenka

Sezona perunik 2024 se je začela! Very Happy 12 dni prej kot lani. Zacveteli sta Blue denim in vijolična brez imena. Prvih se vedno zelo razveselim.

Odgovori