Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kivi - Actinidia

Odgovori
Tonček

Odgovor Napisal/-a Tonček »

Sem izvedel za eno finto. Bom tisto poskusil mogoče bo ratalo.
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Tonček je napisal/a:
Sem izvedel za eno finto. Bom tisto poskusil mogoče bo ratalo.

Sem pomislil, da bo tadrugi stavek o tej finti. Ker, da imaš namen poizkusiti vem brez da to omenjaš. Laughing

Drugače pa se meni kar primejo po tej metodi, ne pa čisto vsi poganjki.
Bi me zanimalo izboljšanje tehnike, seveda.
ikar

Odgovor Napisal/-a ikar »

Ali je to gnojilo od Cvetala dobro za kivi, ki raste v ogromnem loncu?

http://www.merkur.si/vrt-in-okolica/rastline-semena-zemlja-in-gnojila/gnojila/gnojilo-cvetal-za-kivi-1-kg-specialno-trdno

Prav tako me zanima, ali lahko to isto gnojilo uporabim tudi za kaki in figo? Ker na škatli zadaj piše, da je primerno tudi za druge "podobne" rastline. Zdaj pa ne vem kaj naj bi pomenilo "podobno"

Hvala za pomoč
ck

Odgovor Napisal/-a ck »

ikar je napisal/a:
Ali je to gnojilo od Cvetala dobro za kivi, ki raste v ogromnem loncu?

http://www.merkur.si/vrt-in-okolica/rastline-semena-zemlja-in-gnojila/gnojila/gnojilo-cvetal-za-kivi-1-kg-specialno-trdno

Prav tako me zanima, ali lahko to isto gnojilo uporabim tudi za kaki in figo? Ker na škatli zadaj piše, da je primerno tudi za druge "podobne" rastline. Zdaj pa ne vem kaj naj bi pomenilo "podobno"

Hvala za pomoč

Jaz ga uporabljam za kivi in je OK. Za ostalo pa nebi vedel._________________lp
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Fige po moznosti ne gnojimo, sploh ne, ce so v zemlji. Ce pa ze gnojimo, pa vsekakor ne v drugi polovici leta, da les do zime dozori in ga ne pokonca mraz. Tudi fig v loncu ne gnojiti prevec.
ikar

Odgovor Napisal/-a ikar »

Pod kakšno vrsto rastlin spada npr. kivi, ali pa tudi figa, kaki?

Sadna drevesa, jagodičevje, kaj drugega? Sprašujem, ker ne poznam teh vrst, ko pa gledam gnojila v trgovini opazim več teh nazivov in ne vem katerega naj vzamem.
dadada

Odgovor Napisal/-a dadada »

Pozdravljeni, sem novi na tem forumu. Imam težavo pri kiviju Belen, ki je moški opraševalec za Soreli. Torej Belen je "izdihnil" čez zimo in ne poganja. Ker imam štiri ženske Soreli bi potreboval sadiko Belena, ki bo sedaj spomladi cvetal ali pa morda le odrezano vejo cvetočega kivija Belen, tako, da bi oprašil Soreli. Lahko kdo pomaga?
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Dadada, laže se bo našel kdo, ki ti bo pomagal, če bo vedel, kje potrebuješ pomoč. Napiši v profil kraj ali regijo, kjer živiš oziroma gojiš kivije._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Nazadnje urejal/a lpmami 12 Apr 2017 20:07; skupaj popravljeno 1 krat
dadada

Odgovor Napisal/-a dadada »

Hvala za priporočilo, se učim. Doma sem v Apaški dolini pri Gornji Radgoni (Štajerska), vendar bi kakšno cvetočo vejo Belena šel iskat tudi do Ljubljane. LP
babaco

Odgovor Napisal/-a babaco »

Cvetoča moška veja je lahko tudi Tomuri, le da ti cveti istočasno.
Odgovori