Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Figa, smokva - Ficus carica

Odgovori
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Večerna jaga Wink

Še kar okusne, ampak čakajo na sonce.

LP_________________mfranc
seba993

Odgovor Napisal/-a seba993 »

_________________LP seba993
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Jeee, končno pojedli prvo figo... Ena in edina doslej, torej fantastična, super in brez konkurence Smile Gor jih je še precej, držimo pesti.

Bavarska figa, verjetno Violeta, posajena pred 5 leti, doslej vsako zimo pozebla do korenin. Prekmurje, tipično vsakič pozimi kakšen teden tolče do -20 ali celo čez.

Tale zima je bila za spremembo mila, pa je uspelo.
robert

Odgovor Napisal/-a robert »

Mi pa še čakamo na prve fige,ki jih je ogromno,a če bo takšno vreme,jih verjetno nebomo dočakali,na žalost,ali pa mogoče septembra. Very Happy
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Pri nas je prvi rod Brown Turkey v polnem zamahu (letos sicer ni tako obilen kot lani), drugi rod se debbeli, po 5 fig je na vsaki vejici, ponekod še več. Ni videti, da bi jim kislo vreme kaj škodilo, se kar držijo običajnega urnika.
robert

Odgovor Napisal/-a robert »

Naše so velike od 2-4 cm,rastejo pa po dve tri skupaj,če jih vsaj polovica dozori,jih bo več kot dovolj.
magnolija

Odgovor Napisal/-a magnolija »

Tudi naše se pridno debelijo, prednjači Tinkova, plodovi proti ostalim trem so res pravi velikani._________________http://www.procreo.jp/labo/flower_garden.swf
(klik na črno polje)

Lp Magnolija
vinkoz

Odgovor Napisal/-a vinkoz »

magnolija je napisal/a:
Tudi naše se pridno debelijo, prednjači Tinkova, plodovi proti ostalim trem so res pravi velikani.

Pozdrav.
Nisem nek poznavalec FIG, daleč od tega. Me pa vseeno zanima, če ima ta zgoraj imenovana TINKOVA Figa kakšen SINONIM. Laughing
Mogoče je to kakšna sorta, ki bi bila zanimiva zame kot začetnika. ???
lp. Vinkoz
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Kolikor se spomnim je bila zate zanimiva kot za začetnika na forumu Idea

Optimist je napisal/a:
Optimist je napisal/a:

Imam figo (Tinkova debeloplodna)zasajeno v posodi od jupola, katera bo letos prvič rodila ako bo vreme dalo. Rolling Eyes

Danes

Wink
_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....Nazadnje urejal/a Optimist 24 Jul 2014 08:36; skupaj popravljeno 1 krat
tinko

Odgovor Napisal/-a tinko »

Vinko! Nima imena. Ko sem bil pred leti na obisku, je bila figa v polni zrelosti. Plodovi so bili svetli in zelo veliki v primerjavi s tistimi figami, ki sem jih poznal od prej. Ko jo je obrezoval, mi je dal potaknjence in takrat sem oskrbel nekaj članov foruma. Na koncu mi ni nič ostalo, tako, da sem šel naslednje leto po potaknjenec zase. Posadil sem jo v Kopru, Letos pa sem jo prenesel v Šentjernej. Prezimil jo bom na prostem, potem pa bo, kar bo.
Odgovori