Stran 4 od 5
Objavljeno: Po Dec 01, 2014 4:27 pm
Napisal/-a cinija1
Joj copatka , hvala za pojasnilo. Kosilo je bilo bolj tako, tako in bi bilo komaj, ko bi si eno posodico dala k ustom, ko sem tole brala Pa lep pozdrav_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Objavljeno: Po Dec 01, 2014 8:17 pm
Napisal/-a voda
tudi če daš suhe liste, ker so usnjati se kaj hitro zmekšajo. makaroni z žajbljom je enako kot pica bila hrana sirotinje. danes so prava delicija. edino pri žajblju se svetuje, da se ga ne je prepogosto in za eno porcijo ne več kot 7 listov. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Objavljeno: To Dec 02, 2014 12:13 am
Napisal/-a copatka
Hvala, voda! Zanimivo je, da preveč dobrega še s kruhom ni dobro (je rekel moj pokojni profesor opisne geometrije) .
Berem o strupu tujonu, očitno tudi žajbljevega limončela ni dobro preveč piti, škoda !_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Objavljeno: To Dec 02, 2014 12:24 am
Napisal/-a metuljc
Copatka, če žajbelj skuhaš na vodi (torej čaj, vodni izvleček), pa potem to dodaš limončelu, bo tujon ostal v listih (ker ni topen v vodi). Tudi, če vseh listov v pašti ne poješ, bo kar nekaj tujona ostalo v njih. Pa, saj ne ješ vsak drug dan tega, kajne?
Objavljeno: To Dec 02, 2014 1:45 am
Napisal/-a copatka
Ne, seveda ne, metuljc :-) .
Za limončelo je pa prepozno - ves, ki je že narejen, se je namakal v šnopsu, zadnji liter se pa še namaka . Pa drugo leto po drugem receptu!_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Objavljeno: Po Maj 11, 2015 4:54 pm
Napisal/-a Aye-Aye
Objavljeno: Po Maj 11, 2015 5:54 pm
Napisal/-a juglans
A-A, kako ja pa kaj z izkopavanjem v težki zemlji? So gomoljčki globoko ali bolj pri vrhu, kakor se mi sicer dozdeva da bi bili?
... in voluhar?
... in poletna suša?
... in kasneje na krožniku?
Bi se bilo možno dogovoriti za na jesenskem srečanju?
Objavljeno: Po Maj 11, 2015 6:14 pm
Napisal/-a metuljc
Tole bi pa mene tudi zanimalo, sem o njem že ničkolikokrat brala v eni knjigi o zelenjavi na vrtu.
Objavljeno: Po Maj 11, 2015 6:50 pm
Napisal/-a Ivčk
Aye Aye, jaz bi bila zainteresirana, sem jo gojila pred leti in mi je bila kar zanimiva zadeva, a jo takrat nisem znala tako ceniti, kot bi jo zdaj. Kako je možno priti do rastlinice ali dveh? _________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Objavljeno: To Maj 12, 2015 12:16 am
Napisal/-a Aye-Aye
juglans, gomoljčki so tako globoko, kot jih posadiš, tako neverjetno nezahtevna rastlina je to. Vsako leto se pri kopanju krompirja, oziroma yacona... gomoljčki razširijo naokoli, pač kakor pride, tako so eni bolj spodaj drugi bolj zgoraj, tudi tik pod površino. Se je pa zgodilo že tudi, da sem postavila leseno dvignjeno gredico za yacon, kar na njih, tam 40 cm sem jih zasula pa so prišle ven. Glede težke ilovnate zemlje pa ne vem, verjetno tudi ni problemov.
voluhar tudi ne vem, nisem opazila kaj nenavadnega, a ponavadi vsaj pri meni se spravi ravno na tisto kar si nekako najbolj želim.
S sušo tudi nima problemov, razen če so gomoljčki preplitko. Morda v suši malo stagnira, potem pa nadoknadi ko ima zadosti vode.
Na krožniku, hmmm, že dolgo tega, zdaj ponavadi pristanejo kar v direktno v ustih. Okus nekaj med topinaburjem in jakunom. Okusno vsekakor, le malo več dela za na krožnik, saj so gomoljčki vsaj pri meni dokaj mali. Pa še oblika je taka, da je kar nekaj dela preden jih očistiš vse zemlje in včasih potem še kaj škrta med zobmi.
Lahko na jesenskem srečanju, ali kaki drugi priložnosti, če se mudiš kje v bližini.
Metuljc, midve sva pa blizu, tako, da kadarkoli, le povej in ti prinesem.
Ivčk, lahko probam poslat, ali pa morda kdaj pridem na vaš konec, hmm kaj pa paradajzfešta, bo letos?