Ne, to je tisto cepljenje, ki ga opravljajo brezplačno 2 x letno. Časti država Pozanimaj se na vaši veterinarski. Nič ne škodi _________________Začni dan z nasmehom in vse bo lažje!
Ojla! Mi prišla na uho ena štorja.No nevem ,če lovska,ali tako kot slišal,bom jo povedal naprej. Nek človek,živeč blizu mene pripovedoval,da nekega dneva sliši pri sosedih,katerim je zaobljubil,da jim v času morja pazi perjad ,veliko paniko med kokošmi.Kot bi prišel sam vrag.Steče za hišo in vrjeli al ne,kokoši so uspele uiti velikemu staremu abohu v kurnik,a zunaj ostal petelin.Velik star štejerec. Aboh ga poskušal dotolči,a se boril petelin kot lev.Sicer ga pritisnil aboh čist do ograje,a petelin se bojeval naprej.Ko ta človek priteče,je bil poleg aboha v neposredni bližini ali vrag tako poskakoval,sam pa ni imel ničesar u roki,da ko stekel po lato,le tega več že ni bilo in mu ušel. "Ma jebenti,ali je upokojenec,mar bi ga vsaj brcnil barabo",sem si mislil.
No nekoč se aboh zagnal na čistini za zgleda da mišjo ,ki mu ušla pod omotano malo drevesce pozimi in ta vrag se zapletel v to omotano mrežo okoli drevesca.Ko soseda prišla,jo aboh gledal izza omota. Stekla po moža,da mu pokaže,spusti še psa,ali preden so prišli dol,aboh se izvlekel in odletel.