Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Zelena - Apium graveolens

Odgovori
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Je lepo slišati, da je seme v redu. Upam, da bo tudi pridelek dober. Sem pobrala semena z lepih rastlin in samo z glavne veje.
Pri moji zeleni me skrbi leto, da zaradi majhnosti ne bo mogla nadoknaditi zamujenega - predvsem gomoljna._________________naredimo svet lepši
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Meni se je lansko leto odlično obnesla skupaj s porom... oba sta super naredila.
brbr

Ja, por je v redu sosed. Pa tudi s paradižnikom se lepo ujame. Jo tudi ravno prav senci._________________naredimo svet lepši
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Da poročam o stanju moje zelene: ker mi ni vzklila, sem jo pustila na svetlem in lej ga zlomka, točno taka je kot na sliki lpmami, le gosta kot mah. to je bilo vedno krivo, da mi ni vzklila - tema. Jaz pa v dobrem prepričanju, kako bo hitro vzklila na kurilni peči, tam pustila zelooo dolgo. Embarassed_________________Lp, Živa
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Tudi pri ravnanju z zeleno je pametno biti pozoren. V izjemnih primerih lahko sok zelene povzroči opekline.

Na tale članek me je opozorila bodika. Saj ne, da bi se bala, da me na vrtu pri hoji oplazi listje zelene, a če bi jo na veliko rezala ali sekljala direktno na soncu, bi že pazila, da mi sok ne kaplja na kožo - za vsak slučaj.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Precej resne poškodbe na koži pa zaradi fototoksičnosti povzroča pastinak (Pastinaca sativa).
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Verjetno tudi tukaj le nadzemni zeleni deli - steblo, listi?
brbr

Pri meni se je kar nekaj zelene zasejalo same. Moram reči, da je skorja lepša kot tista, ki sem jo sejala v lončke..._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Letos zelene nisem sejala, ampak sem kupila nekaj sadik. Sadila sem med kapusnice in ji je všeč. Kjer je prevelika gošča, je seveda malo pretegnjena, ampak to nič ne škodi, je še bolj sočna._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Tiana

Odgovor Napisal/-a Tiana »

Se lepo debeli. Med paradižnikom ji je bilo všeč (sem ga pa že populila in sedaj nista več soseda)
Odgovori