Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Biološko aktivno oglje

Odgovori
zoyba

Odgovor Napisal/-a zoyba »

Hvala obema za odgovor. Rastline počasi preraščajo kopišče. Največ je nekakšnega mahu (tako izgleda)ob robu pa poganja bezeg. Edina slaba stran je, ker je potrebno eno uro gristi kolena v hrib, da pridem do mesta. Je pa dobro za nabiranje kondicije Smile Pa še nahrbtnik nazaj je težak kot Twisted Evil_________________Robert
zoyba

Danes sem skuhal svoje prvo oglje. Kovinsko škatlo (od piškotov. žene pravi, da moram kupiti novo Smile )se navrtal na dnu, naložol odpadke iz kurilnice in postavil v peč za centralno. Po dveh urah je bil rezultat dobesedno na dlani Surprised_________________Robert
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Si prav predstavljam: dno si navrtal, gor dal pokrov da ni bilo vleka? Super ideje se rojevajo: slavc pa ti pa še komu bo kaj padlo na pamet. Ampak zakaj škatlo od piškotov - boljša bi bila škatla od orodja Wink Laughing Laughing .
zoyba

Škatla od piškotov je tako lepo okrogla Confused
"Pridelek" poslikam jutri_________________Robert
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

muha je napisal/a:
]Ampak zakaj škatlo od piškotov - boljša bi bila škatla od orodja Wink Laughing Laughing . [/size]

Ja, pa res Very Happy_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
slavc

Odgovor Napisal/-a slavc »

zoyba je napisal/a:
... Kovinsko škatlo sem navrtal na dnu...

Jaz sem zadevo malo obrnil:
- luknje sem naredil na pokrovu
- naložil material
- škatlo sem dal na ogenj s pokrovom navzdol

Noben stik ni zrakotesen, posebno ne pri parsto stopinjah.

Je pa res, da imam škatlo, ki ima dodaten obroč za zapiranje.

Rezultat je ugoden - skozi luknjice uhaja plin, ki zagori. Tako segreva škatlo, pa tudi stanovanje. Na koncu, ko vse pogori, škatla pade v pepel, ki prepreči dostop zraka do razžarjene notranjosti škatle.
zoyba

Takole je izgledal moj miniaturni postopek. Sistem deluje, razmišljam o čem večjem.

_________________Robert
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Robert, hvala za nazoren prikaz!_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Super! In kot pravi Slavc, tale zadeva kar dolgo ogreva, ker ni vleka, ki bi odnašal toploto.
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

zoyba, zakoon! up
Odgovori