Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2014

Odgovori
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

mene bi pa skupno načrtovanje kaj hitro zaneslo. Od rdečih velikih kar dosti pričakujem, velikost, rodnost, veliko okusa. Domači Dolenjski, Istra, Primorski Pacug, Stari Istrski, Rab Orjak, Trška Gora, pa še kak bi se našel. Pri črnih je že več problemov, veliko jih je in okusni so vsi._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Vuf, ste dali gasa! Očitno bom tudi jaz počasi morala začeti z načrtovanjem, a ne? (Da ne bom slučajno zadnja Wink Wink )_________________Živeti na podeželju je najlepše!
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

Pridne !
Komaj smo pospravili letino 2013 ve že lepo v 2014.

Letos sem imela 30 sort,žal nekatere čisto neuspešno,dve ali tri niti kalile niso.
Vsem bom dala še eno priložnost in pa dodala še malo čez 30 novih sort.
Tiste ki jim popravni izpit ne bo uspel pač ne bom več sadila.
Ena članica je omenila kako super ji je obrodil Jersey Dewil.No in ravno ta je imel na celi sadiki 1 sam plod :(.
Pa še nekaj je takšnih ki bodo na popravnem Rolling Eyes

Nekako se pa držim da sadim vsakih malo,tako glede na barvo,obliko in velikost.
V 2014 bo mogoče malo več nizkih v posodah kot pa ostalih._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Plamenka je napisal/a:
Razliko med rdečim in roza pa ugotoviš tako, da iz kožice paradižnika odstraniš meso tako, da je prozorna. Če vleče na roza, je paradižnik roza, pri rdečem pa mislim, da vleče na rumeno. Tako je enkrat razlagala Ivčk, ko sem ugotavljala, kakšne barve je Myth.

Natanko tako! Kožica pri rozastih je prosojna, kožica pri rdečih pa rumena Wink
In Domač Dolenjski je rdečko Laughing_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
bobolino

Kaka je razlika med Italian Tree Tomato in Giant Tomato Tree? Gianta sem lani gojila, in je v suši odlično delal.

In še to, katere sorte ste uporabljali za sušenje?_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Italian Tree Tomato ima krompirjaste liste, plod pa zelena ramena. Okus, rodnost in velikost plodov sta pri obeh enaki.
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Za sušenje uporabljam predvsem pelate (Opalka, Jersey Devil, Rinaldo....), pa tudi druge debele mesnate kot Mexico, Polarbear..., pač razrezane na cm rezine.
Ni boljše omake kot na zrezkih narejenih z dodatkom pesti suhih paradižnikov. (podušene zrezke vzamem ven, omako pa s paličnim zmiksam - dobi prekrasno barvo in okus)._________________Živeti na podeželju je najlepše!
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

Jaz imam za sušenje raje manjše podolgovate plodove, npr. britain's breakfast, 42 days, pelato siciliano, principe borghese, pa malenkost večji še goldfisch ali orange banana. Meni so se super obnesli.
bobolino

Ene par sort bi rada gojila letos, in preden jih naročim, bi povprašala, če jih kdo ima,

Beauty King
Wolford's Wonder
Cherokee Green
Great White
Amish Gold
Fruit Punch Cherry_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
bobolino

Vprašanje za tiste, ki ste gojili Principe Borghese, vidim, da je determinanten, kako visok zraste?_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Odgovori