Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Lagerstroemia indica - indijska lagerstremija

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Uh, ja, 22 sadik, seveda. Površno sem brala. Embarassed A piše, da so tudi zacvetele, da se je v resnici potrdilo, da gre za to in ne kako drugo rastlino?
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Ja, objavila je fotografije cvetočih rastlin. Samo kako naj človek ve ali jih je vzgojila iz semen ali pa nekje kupila sadike?

Čudno mi je tudi, da bi iz semen Aliexpresa vzgojila Lagerstroemijo s točnim imenom: Crape Myrtle, kot je objavila pred kratkim. Če so tam prodajali semena, so po moje mešanico. In tudi če bi prodajali po sortah, zelo dvomim, da bi dobila, kar piše na vrečki.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

To rastlino sem pred dnevi občudovala v Prekmurju. Ko sva s sestro čitali o pogoji za uspešno rast, je pisalo, da je kar dobro prezimno trdna - prenesla naj bi tja do -10st mraza._________________naredimo svet lepši
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

... pa je rastla na prostem?
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Juglans, saj se jih kar vidi v Slovemiji, tu in tam. Zime so mile.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Ne, ne. Imeli so jo v loncu. Rekli so tudi, da jo dajo čez zimo za vsak slučaj v hišo._________________naredimo svet lepši
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Oho!? Hvala ...
Odgovori