Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Lagerstroemia indica - indijska lagerstremija

crtj-admin
Site Admin

Lagerstroemia indica - indijska lagerstremija

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Slikan je v Gulliverlandiji. Ne spomnim se, da bi ga videla še kje drugje. Kdo ve, kako se imenuje?

metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Nimam pojma, kje je Guliverlandija Embarassed , ampak očitno nekje, kjer je topleje kot pri nas, vsaj pozimi.
Ampak tole je pa indijska lagerstremija (Lagerstroemia indica)
Kaj več o njej tukaj
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Gulliverlandija je v Lignanu. Hvala za informacijo glede grma. Wink
greeny

Odgovor Napisal/-a greeny »

Metuljc, na tvojem linku piše, da je prezimna do minus 10 stopinj. Baje ima najraje vlažna in sončna rastišča (katera rastlina pa ne Razz ), ampak ko je starejša, dobro prenaša sušo. Meni se sliši kot idealna za slovensko primorje (ampak morda vseeno presuho poleti?).
Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

Pri nas jih je kar nekaj, brez tezav so prezivele vse zadnje zime, tudi snezne._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Ah, "pri nas" zame ne pomeni v slovenskem Primorju, ampak na celini. In tam prav gotovo ne raste prosto.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

V kakšnem dobro zaščitenem mestnem atriju bi pa mogoče preživela. Še sploh, če bi imela dobro odcedna tla. Bi kdo tvegal in eksperimentiral?

V živo sem jo videla edinole na dopustu na Lefkasu. V posodi ni izgledala posebej ugledna

doli

Odgovor Napisal/-a doli »

Pri meni rase ena, vzgojena iz semena (ali je potaknjenec?), iz stebla se razrase kot grm, veje (debla) se oluščijo, listi so manjši , ovalni, jeseni se lepo obarvajo.Pri svaku, ki mi jo je dal je cvetela nežno roza. Imam jo že deset let pa ni še nikoli cvetela.
Kaka

Odgovor Napisal/-a Kaka »

Pozdravljeni.
Jaz sem jo prvič videla ob Neretvi, kjer jo so imeli kot drevored pred hišo. V Ljubljani sem jo videla pred hišo v Šiški in cvetje lila barve. Od gospe sem dobila sadiko. Jaz sem kupila letos približno 1/2 metra visoko rastlino. Posadila sem jo v posodo je kar zrasla in lepo roza cveti. Pred zimo bo dobila
stalni prostor.

L.p. Zdravka_________________Zdravka
Odgovori