Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Figa- škodljivec - figova muha

Odgovori
babaco

Odgovor Napisal/-a babaco »

Letos je zelo močan nalet, sedaj se muhe lepijo tudi na rumene plošče.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Jaz imam plošče nastavljene že več kot en mesec. Nisem se poglabljal, kaj vse se ujame gor. Je pa hitro polno ...

Tudi kakšnih 30 napadenih plodov sem še odstranil.
Zanimivo, na Michurinski-10 še nobenega. Tudi lani na tej sorti le za na prste preštet.
noam

Odgovor Napisal/-a noam »

Kaj je tole zaen stvor in kaj storiti naslednje leto v zvezi z njim? Enkrat avgusta je prišel in v par dneh so imele vse fige po eno tako gosenico na čisto vsakem listu, skoraj do zadnjega. Nekatere so bile že v zapredkih, nekatere so imele še gostijo. Slučajno sem prav čas opazil in ročno vse likvidiral, drugače bi po moje požrle vse do konca:

Kaj pa tole? A je to ena od tistih famoznih mušic? Letos sicer ni bilo nič črvivo, je bilo pa zato lani kar precej. Letos sem nastavil vabe za vinske mušice, potem pa še bele plošče in se je ulovilo vse živo.

babaco

Letos spet močan napad.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Imaš že bele plošče gor ?
babaco

Imam. Lani sem testiral Hexanol in Amonijev hidrogen karbonat za vabo, ne pomaga. Potem pa sem nekje prebral, da muho privabi protein, ki je v sirotki.
Po kakem tednu se ni nič ujelo, ko pa se vsebina usmradila, pa sem polovil vse muhe od blizu in daleč.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Kako si nastavil sirotko?

Jaz doma takole past za mrčes. Bi ustrezala ali je premajhna?
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

babaco, kje si nabavil bele plošče?

Zdaj je tudi mene zaskrbelo za našo violeto, ki je letos prvič obilno založena s plodovi prve generacije in tudi za drugo je videti veliko bunkic.

Drugače pa je figov molj reden obiskovalec, tudi tistih fig, ki so v loncih.

Če se bodo lepo prijeli izkopančki fige, dobljene v v hrvaški Istri (članica Voda), lahko kdo dobi kakšno sadiko.
babaco

Muha, to past imam tudi jaz, je najboljša.
Da ne bo reklama, jaz sem dal WHEY PROTEIN, okus čokolada. Ima Hofer ali Lidl.
babaco

Bicikel, bele plošče sem dobil, dela jih Plantella.
Odgovori