Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kaj in kako iz Šipka

Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

To je tisto moje šipkovo vino od lani. V hladilniku je v zaprti steklenici v nekaj mescih še malo povrelo in ko sem ga natočila, se je malo penilo.

Malo se še vidijo mehurčki na dnu, tam kjer je senca.
Žal ne morem izmeriti stopnje alkohole, ker je precej sladko. Pa me preej zanima, da vem, naj ga pijem po kozarcih ali po štamperlih Wink_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Po štamperlih, ampak le zato, da bo dlje trajalo, lpmami. Boš letos ponovila vajo?
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Bom, če bom imela s čim.
Lani je bil Robert radodaren s šipkom, če bo tudi letos ..._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Jrdesign, kako je pa tebi uspelo vino?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
robert

Odgovor Napisal/-a robert »

Tudi letos bo nekaj šipka Very Happy
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

robert je napisal/a:
Tudi letos bo nekaj šipka Very Happy

Se toplo priporočam Smile_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
JR Design

Odgovor Napisal/-a JR Design »

lpmami je napisal/a:
Jrdesign, kako je pa tebi uspelo vino?

Moje šipkovo vino je bolj kislo in bolj gosto, kar malo "mastno". Alkohola pa ima okoli 13%. Confused_________________Narava je vsemogočna!
Sanjarka Ana

Odgovor Napisal/-a Sanjarka Ana »

Ravno včeraj sem občudovala fotke tega šipkovega vina (na telefonu) Resnično lepe, žareče, tople in tako nekako gosposko prefinjene.
Sva pa v stari bukli brali, da za šipkovo vino ne drži tisto, da s časom (staranjem) pridobiva na kvaliteti. Okus lahko zadovolji borbončice, vsebnost dragocenega c vitamina pa je po enem letu zgolj samo še 1/4. Ampak ... kdo bi se oziral na to.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Nekaj šipka mi je Robert tudi letos podaril, pa sem delala vino in kis.
Ko sem vino prvič odlila, sem ga nekaj spravila v stekleničko nekaj pa pustila v posodici na sobni temperaturi. Nastal je zelo močan, lepo dišeč kis, pa še lepe barve je:

_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

JR Design je napisal/a:
Moje šipkovo ... Alkohola pa ima okoli 13%. Confused
Kako pa meriš odstotke alkohola? Jaz sem lani merila pri prijateljici, ki kuha šnops, ampak na tisti napravi je pisalo, da vsebovani sladkor moti merjenje stopnje alkohola. In ga je res motil. Ker ima ona refleks, da kihne, če spije alkohol, sva imeli "kontrolo" merjenja: alkoholmeter ni pokazal alkohola, prijateljica je pa kihala. Tako sva z mnogo smeha ugotovili, da moje šipkovo vino alkoholmetru navkljub vendarle vsebuje alkohol in je vino._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Odgovori