Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Petrović - naročilo jesen 2015

Moderator: Melona

Odgovori
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

To se dobro sliši, Novalis. Koliko pa Lady of Shallot zraste v širino? Na Help me find tega podatka ne najdem, na Petrovićevi strani je pa ni.
irenakk

Odgovor Napisal/-a irenakk »

Po Austinovem katalogu naj bi bila Lady of Shalott 1,25 m x 1 m, toliko kot Summer Song. Jaz bi Summer Song dala še kakšno leto. Ko jo boš spomladi obrezala, bo pognala poganjke bolj na široko.

LP Irena
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

No, eno leto ji še lahko dam. Wink Letos sem jo sicer porezala na polovico, a se ni nič razvejala.
NOVALIS

Odgovor Napisal/-a NOVALIS »

Ja, tudi pri meni je Lady of Shallot sigurno 1m široka, ima pa bolj nežno, pastelno marelično barvo - ni ravno oranžna. Lady Ema Hamilton je bolj intenzivne barve.
irenakk

Danes sem dobila nekaj odgovorov na vaša vprašanja:

Chacha nima.
Sliko Lullaby mi bo kmalu poslal.
Nekateri ramblerji so mu pošli še preden nam je dal seznam, zato jih ni na seznamu. Sončna, če imaš kakšno konkretno željo, povej, in bomo videli, če ima še kakšno sadiko.

Pupa, Chewgenuine in Hunter letos nima. Jih bo imel naslednje leto.

LP Irena KK
irenakk

Katere ramblerje bi radi? Ker trenutno cepi, vam lahko kakšnega posebnega cepi oz. tiste, ki bi jih radi v večjem številu, jih lahko cepi več.
En jesenski pozdrav sredi poletja Wink
IrenaKK
Sončna

Odgovor Napisal/-a Sončna »

Irena:
Chevy chase
Felicite parmentier
Ruselliana
Baltimore belle
Himmelsauge

Prosim sporoci, ce bo kaj na voljo, drugace bom se drugje narocala.

Glede rasti omenjenih angležinj:
Lady Emma Hamilton naredi lep kompakten grmiček, nizke rasti. Res posebna barva cvetov: oranžno-roza-bakrena
Lady of Shalot je pri meni novinka, tudi zanimiva barva cvetov. Je višja kot prvoomenjena.
Summer song nimam.
irenakk

Te tri imam v loncih od lani (tako piše na seznamu, bom pogledala jutri še na licu mesta):
Chevy chase
Felicite Parmentier
Baltimore belle
Samo Felicite Parmentier je alba, ali ne?
LP
Sončna

Odgovor Napisal/-a Sončna »

Ups, narobe napisala: Felicite et perpetue sem mislila
arena

Odgovor Napisal/-a arena »

Še tri vrtnice bi naročila:
Massad
PARC DE MAUPASSANT
CHATEAU DE GUILLERVAL

Zgodovinska
FUTTAKER SCHILINGROSE