Tvoje so že malo starejše, kot te zgoraj in zato malo trše. Boljše so, če so mlajše, ampak so še vedno užitne. Ko jih očiščene prevreš, jih moraš izplakniti v vodi, ker spadajo pod pogojno užitne. Po izplakovanju z vodo, jih delaš normalno naprej._________________
Mogoče nista kliknila na dejanovo sliko, da bi se povečala ?
Je pa res, da za večjo sigurnost ob ugotavljanju sorte gobe, je boljše, da imaš gobo v roki. Da se prepričaš še z drugih vidikov in ne le iz slike. Jaz nabiram samo tiste gobe, katere me je naučil prepoznavati izkušen gobar. S priročnikom v roki, nisem še nikoli utrgala nobene gobe pa čeprav sem bila zelo prepričana, da je prava._________________Nazadnje urejal/a orhy 21 Okt 2015 23:21; skupaj popravljeno 1 krat
Da pri nabiranju gob, previdnosti ni nikoli preveč. !!! Pri nas sta se pred leti dva nemška novoporočenca med preživljanjem medenih tednov zastrupila z belo mušnico in oba umrla, ker sta jo zamenjala s kukmakom. Šotorila sta v kampu, ki je ob gozdu. Gob seveda nista poznala zato sta si pomagala s Priročnikom za poznavanje gob. Pri gobah te lahko vsaka malenkost "odnese", če nisi dovolj pozoren, kar pa seveda ni težko. Star izkušen gobar, je najboljši PRIROČNIK _________________