Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Sodin pripravek

aladin

Odgovor Napisal/-a aladin »

Tkole pravi internet:

jedilna soda: NaHCO3
pralna soda: Na2CO3

Jest jo mam tudi namesto šampona po ta novem.
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Danes sem polkilogramsko pakiranje jedilne sode bikarbone opazila tudi v Hoferju. Cena: 1,19 €.

Mimogrede: tudi sladkor po 25 kg v vreči , cena vreče okrog 15 €.
sancy990

Odgovor Napisal/-a sancy990 »

Pozdravljeni!

Ker je letos zelo pogost pojav plesni na paradižniku, sem ga tudi jaz škropila s sodinim pripravkom, pravzaprav 1x z mlekom 1x s kamlicami in 2x s sodo. Zanima pa me naslednje če je boljše da tako škropim pa zamenjujem pripravke ali boljše da samo s sodo ali samo z mlekom? pa na koliko časa bi lahko škropila, da ni prepogosto?

hvala lp
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Jaz škropim samo s sodo in Neem tonikom (dodam vodi namesto mila in olja). Mislim, da je najcenejša soda v Evrospinu (1/2kg = 0.46€)_________________naredimo svet lepši
Oldi

Odgovor Napisal/-a Oldi »

S sodo sem parkrat poškropil tudi balkončkarje pod nadstreškom in so plodovi vsi lepljivi in neapetitlih kot se pri nas reče.
Cmru

Odgovor Napisal/-a Cmru »

Zdravo,
eno vprašanje: če pripravim 5l raztopino, in je ne porabim na enkrat, jo lahko hranim v hladilniku kakšnih 14 dni?_________________Dies diem docet
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Raje ne, ker se razsloji in postane motno. Olja več nikakor ne moreš lepo vmešati v razstopino. Saj pet litrov škropiva gre hitro v promet, pošpricas lahko marsikaj, od zelenjave do okrasnih rastlin in sadja...
Ko pa rabiš novo škropivo, je zelo hitro zmešano..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
simicitane

Odgovor Napisal/-a simicitane »

Kakšno škropilko pa uporabljate? Jaz sem do sedaj zmešala samo sodo z vodo in škropila, pa mleko in čaj itd. Danes sem pa v škropilko dodala poleg sode in vode še milo in olje, in so se mi vse pršilke zamašile že takoj na začetku. Uničila sem kar dve :(. Verjetno je krivo olje ali pa nekaj nisem najbolje dojela :(...
Sanjarka Ana

Odgovor Napisal/-a Sanjarka Ana »

simicitane je napisal/a:
Kakšno škropilko pa uporabljate? Jaz sem do sedaj zmešala samo sodo z vodo in škropila, pa mleko in čaj itd. Danes sem pa v škropilko dodala poleg sode in vode še milo in olje, in so se mi vse pršilke zamašile že takoj na začetku. Uničila sem kar dve :(. Verjetno je krivo olje ali pa nekaj nisem najbolje dojela :(...

Tudi meni se to dogaja s škropilkami. Prehitro se zamašijo. Očitno nekaj delam narobe ali pa bo treba v lov za boljšo škropilko.
Odgovori