Solanum quitoense

Odgovori
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Rastlina je lepo preživela zimo. Sicer so vsi stari listi odleteli, ima pa lepe mlade liste. V višino ni šla, se mi pa zdi, da komaj čaka na novo sezono Wink .

Lani jeseni je "pridelala" na desetine cvetnih popkov, veliko se jih je odprlo. Vendar niti en cvet ni bil oplojen. Kljub moji pomoči Rolling Eyes .

Ob priliki pofotkam._________________mfranc
kate

Odgovor Napisal/-a kate »

No, to je pa dobro-slaba informacija. Me veseli, da si jo uspel prezimiti.
Upam, da jo bodo imeli tudi letos v prodaji. Glede na to, da je nekaterim kalila tudi po 3 mesece (to sem našla pod ocenami pri enem prodajalcu), ne vidim smisla (za prvič) v tem eksperimentu.
Če drugega ne, bom pa imela zanimivo okrasno rastlino.
Very Happy
mfranc

Me daje občutek, da je za zimovanje bolj skromna kot paradižnik, to je pozitiven podatek, glede na grozljivo počasnen potek od cvetenja do zrelih plodov.

Če jo boš nabavila, kar računaj na pobiranje plodov v naslednjem letu. Da lažje prezimi, je sploh predpogoj za kakšne plodove. Kot sem na začetku teme omenil, imajo v semenarni pravega veseljaka, da takšno rastlino prodajajo sredi junija Cool Wink . No ja, mogoče so tudi imeli problem s kalitvijo, o tej problematiki nisem nič prečital.

Odvisno od rasti, skromno upam da bo letos sadika rastla/nadaljevala tako lepo kot lani, bo mogoče naredila tudi kak odvečen poganjek za potaknjenec.

Živi bili, pa videli Very Happy ._________________mfranc
mfranc

Evo jo Wink . Mogoče se bo tekom sezone še kaj obrasla, ni pa nujno; pač ne bo za na razstavo Very Happy .

http://shrani.si/f/1n/Cq/1qJj87lh/0101.jpg_________________mfranc
BorutL

Odgovor Napisal/-a BorutL »

Lepa.
Odličen start za letos bo imela (no, upam, da s tem tudi kak pridelek).
Treba je it v naravo. 8-)
borutl
kate

Super je! Izgleda v nizkem štartu... Cool
No, držim pesti za kakšne plodove (naj ne bi bila težavna glede opraševanja - vem, da sta imela debate, zato sem preverila na netu).
kate

Juhu! Vesela novica. Z današnjim dnem sem postala lastnica naranjilla (trenutno imam v reji še enega dodatnega, ki gre za darilo prijatelju).
Poročam izkušnje!!! Very Happy
mfranc

Naj ti porata palec gor

Wink_________________mfranc
kate

No, moji rastlinici lepo uspevata.
Vendar pa sta, poleg uši (ki so uspešno odstranjene), pridobili tudi prav zoprne bodice/ trnje. Sem šla pogledat vaše fotke in ugotovila, da sta moji rastlinici nekoliko drugačni. Moji sta bolj čokati.
Internet pravi, da imajo divje sorte bodice, udomačeni kultivarji pa ne... Ufff, to bo prava pošast, če bo šlo tko naprej.
Slikice sledijo v kratkem (grem naredit novo fotko, ker se mi zdi, da so bodice iz dneva v dan večje).
BorutL

Odgovor Napisal/-a BorutL »

V Kalii imajo (tudi) letos sadike (bodeče, lani gladke), ena je že na vrtu, jo pridno zalivam. Kaj bo iz nje - we'll all see.
Optimizem (menda) umre na koncu.....
Treba je it v naravo. 8-)
borutl
Odgovori