Stran 4 od 6

Objavljeno: So Jul 22, 2017 2:30 pm
Napisal/-a Rade
Evo, danes še druga runda omakce iz Elbe - 11 lončkov, sedaj zori na turbo, ko je tako vroče._________________kar zraste pač zraste

Objavljeno: So Jul 22, 2017 4:16 pm
Napisal/-a lpmami
Rade, a bi ti razkril tvoj recept za omakco. Saj vem, lahko bi poiskala na spletu, ampak bi rada imela v stilu - če je že seme od tebe, pa naj bo še recept Wink_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje

Objavljeno: So Jul 22, 2017 5:19 pm
Napisal/-a Rade
Ker vas je kar nekaj, ki planirate drugo leto gojiti Elbo v loncu, naj delim z vami mojo izkušnjo izpred dveh let, še najbolje v sliki, ki pove več kot tisoč besed










No ja, nekaj malega je zraslo tudi v loncu, heheh_________________kar zraste pač zraste

Objavljeno: So Jul 22, 2017 6:00 pm
Napisal/-a tajana
Hvala za slikice Rade. Sem navdusena._________________CARPE DIEM

Objavljeno: So Jul 22, 2017 9:32 pm
Napisal/-a mravlja
Rade, hvala za gornje fotografije tudi z moje strani.

Me pa zanima, koliksen premer lonca uporabljas, oz. koliksen se ti zdi potreben/smiseln (ali koliko litrov) za dokaj normalno rast paradiznikov?

Objavljeno: Ne Jul 23, 2017 12:15 pm
Napisal/-a Rade
mravlja je napisal/a:
Rade, hvala za gornje fotografije tudi z moje strani.

Me pa zanima, koliksen premer lonca uporabljas, oz. koliksen se ti zdi potreben/smiseln (ali koliko litrov) za dokaj normalno rast paradiznikov?


Moji glineni lonci so visoki cca 50 cm in imajo premer cca 50 cm. napolnim jih z normalno vrtno zemljo in dodam domač kompost. Tako se paradajzi kolikor toliko dobro počutijo, seveda pa to še vedno ni isto, kot če jih posadimo direkt v zemljo. Predvsem zalivanje je velik hec, heheh

Lpmami, recept za omako imaš na ZS, upam, da ti bo všeč kot je nam!_________________kar zraste pač zraste

Objavljeno: Ne Jul 23, 2017 1:56 pm
Napisal/-a mravlja
Rade, se se enkrat zahvaljujem.

Objavljeno: Pe Jul 28, 2017 4:17 pm
Napisal/-a Rade
Za vikend planiram že tretjo rundo omakce, saj zori, da je veselje pogledati. Upam, da ste tudi ostali pobrali vsaj prvo rundo Elbe, pri meni bo počasi že konec pobiranje te sorte na prvih sadikah, ki me tudi letos ni razočarala. Nekaj pridelka pa bo seveda še dozorelo na sadikah, ki sem jih kasneje posejal.

Bolezni pa letos pri meni ni niti na tej sorti, niti na nobeni drugi. Zadnje deževje je sicer bilo kar malo sumljivo, vendar pa je sedaj pred nami vročina, tako da mislim, da bo zdržalo!_________________kar zraste pač zraste

Objavljeno: Pe Jul 28, 2017 4:23 pm
Napisal/-a lpmami
Pri meni sta dozorela šele dva in sem ju pojedla. Sejala in sadila sem bolj pozno, zato tudi pozneje začenja zoreti._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje

Objavljeno: To Avg 01, 2017 3:11 pm
Napisal/-a Rade
Pridelek se kopiči in shramba se polni. Glede na trenutno situacijo po tretji rundi predelave bo letos preko 60 lončkov omake iz pelatov Elba.




_________________kar zraste pač zraste