Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čajota - Sechium edule

Odgovori
Matic

Odgovor Napisal/-a Matic »

Trenutno imajo v LJ eLeclercu belo in zeleno, brez bodic, tako kot je naslikala že Aye Aye. Smile

Prijatelj, ki sem ga prosil pred časom, mi jih je danes prinesel. Pohitite, tisti ki vas zanima. Smile
Cena je 3.69 za kg.[list=][/list]
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

V mb grem pa jutri pogledat!_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
bobolino

Popoldne se bom oglasila v Leclercu, grem pogledat za bele čajote. Če bi kdo imel plod, naj mi napiše, in ga bom vzela._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Debato o "Igelgurke" (Oljna bučka - Echinocystis Lobata) sem osamosvojila in preselila med Tuje invazivne rastline, da ne bi prišlo do morebitnih zamenjav.
Igy

Odgovor Napisal/-a Igy »

Prva čajota je že na vkoreninjanju_________________LP
--------------------------------------------------
Šele ko si zasadiš vrt, si ustvariš pravi dom.
Zana

Odgovor Napisal/-a Zana »

Pred kakimi 14 dnevi sem dobila čajoto, danes sem pogledala, v kakšnem stanju je in sem preseneča odkrila, da že poganja. Kaj naj naredim z njo, jo že posadim v lonec?
bobolino

Po nasvetu izkušenega forumaša jo položi v hladen prostor, na tla, na kos stiropora, in prekrij z loncem._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Zana

Odgovor Napisal/-a Zana »

ok, gre nemudoma v klet. Hvala za nasvet!
tjesih

Odgovor Napisal/-a tjesih »

Jaz pa sem nad sajenjem čajote obupala. Krasno se je sicer vedno razvila v zaprtem prostoru - zunaj se je vedno nekaj trudila, nato pa nikoli ni bilo nič. Letos je ne bom sadila.
Uporabniški avatar
Peter

Odgovor Napisal/-a Peter »

Meni so čajote začele poganjat v začetku decembra. Konec decembra sem porezal poganjke na 5 cm. Okrog 10 januarja sem jih položil v 5l lonce na zemljo in danes bom spet porezal pol meterske poganjke na 5cm. So pa že vse 4 pognale korenine v zemljo.

L.p.
Odgovori