Česen 2022

Odgovori
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

brbr: imaš prav, tisti, ki sem jih že pobrala, res niso naredili pskov. Oni, ki sem jih še pustila, jih pa imajo. Preseneča me le, da je letos toliko takih, pripravnih za sajenje naprej. Prejšnja leta jih je več kot polovica naredilo pske.

Kako izgledajo sejančki pri tebi? Je podobno? Je morda odločila klima?
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Jaz jih tokrat nisem sadila v "šopih" ampak sem odbrala samo velike zarodne čebulčke in jih posadila vsakega posebej, kot jedilni česen. Tako so vsi naredili pske, ki sem jih nemudoma porezala, da bodo vso energijo porabili za glavice s stroki. Namen je bil pridelati čim lepše glavice z čim večjimi stroki.... Pa sem izgleda spet delala račun brez krčmarja. Je suša naredila svoje in se česen pospešeno suši še predno bi se uspel zdebeliti. No, zdajle jamram na zalogo. Kako bo v resnici, povem, ko izvem._________________naredimo svet lepši
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Včeraj sem pobrala prvo serijo pskov in jih že predelala v pesto Very Happy . Jutri poberem še drugo rundo.
Zaenkrat zgleda lep, tudi tisti, ki so zaradi vetra precej polegli, so se usmerili z rastjo navzgor. Prav hecno zviti so videti Laughing . Sem in tja na kakšnem vidim začetek rje, upam, da je ne bo preveč. Bo pa česen prvič doživel temperature, kakršne tudi nam obetajo za naslednji teden. Me prav zanima, kako bodo vplivale nanj Rolling Eyes ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
pika99
Kraj: Ljubljana / dolenjska

Odgovor Napisal/-a pika99 »

brbr, kaj je najbolje za rastlino, kako globoko proti zemlji odrežem psk? pojem pač toliko, kot je užitno (dovolj mehko), kaj pa za glavico, ki ostane v zemlji, kaj je za glavico najbolje?
Hvala ti že vnaprej za odgovor.
tajci

Odgovor Napisal/-a tajci »

V soboto sem populila česen. Kljub temu, da ga je kar precej zdelala rja, je kar debel. Dovolj ga bo. Slonji česen je tudi lep. Anka je pa še zelen, pa pske dela, pa kar debel bo iz tisti drobnih zarodnih čebulčkov. Se nakazujejo stroki._________________Naj raste
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Pika99, dokler čakaš brbr odreži, kolikor nizko lahko, da ne poškoduješ listov. Brbr to dela s škarjami.
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

V raznih člankih o pskih piše, da jih izpulimo iz rastline Rolling Eyes . Pri kakšnem uspe, v glavnem pa ne, se bojim, da bi jih poškodovala. Zato jih jaz nad zadnjim listom raje odrežem s škarjicami._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Jaz jih odlomim tam, kjer so še lomljivi. Nekako se mi zdi to bolj naravno, kot rez z škarjami pa še do kakšnega morebitnega neželenega prenosa ne na rano ne pride.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Jaz izpulim. Če si dovolj zgoden, se na ta način psk potegne res globoko iz stebla. Tam je najbolj mehek in svetlo rumeno-zelen.
pika99
Kraj: Ljubljana / dolenjska

Odgovor Napisal/-a pika99 »

hvala vsem, bom upoštevala drugo leto Smile, letošnje smo že pojedli.
to o puljenju mi je popolnoma novo, bom seveda preizkusila.
Odgovori