Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Česen 2022
-
- Site Admin
Česen 2022
(Prenos iz arhiva)
Povezava do Česen 2021 - dodala: muha
V različnih temah smo se že menili o sajenju česna za prihodnje leto.
Mislim, da si tale žlahtna rastlina zasluži svojo temo...
Jaz sem s sajenjem pričela včeraj. Posaditi sem uspela 2/3 zarodnih čebulic. S sajenjem bom nadaljevala 2., 3., 4. novembra, če bo vreme dopuščalo. Posadila pa bom za cca polovico manjšo količino kot lani, ker nimam dovolj kvalitetnega sadilnega materiala._________________naredimo svet lepši
V različnih temah smo se že menili o sajenju česna za prihodnje leto.
Mislim, da si tale žlahtna rastlina zasluži svojo temo...
Jaz sem s sajenjem pričela včeraj. Posaditi sem uspela 2/3 zarodnih čebulic. S sajenjem bom nadaljevala 2., 3., 4. novembra, če bo vreme dopuščalo. Posadila pa bom za cca polovico manjšo količino kot lani, ker nimam dovolj kvalitetnega sadilnega materiala._________________naredimo svet lepši
-
- Kraj: Domžale
-
-
Ja, saj sem videl. Ti imaš dejansko res relativno malo prostora.
Pri meni je le-tega v izobilju in si lahko privoščim kakšno pridelano glavico več.
Tudi če prek zime kaj propade, ga ponavadi ne zmanjka vsaj do maja.
Butasto se mi zdi, da bi ga kupoval ( pa tudi ni prav poceni ), če ga lahko sam pridelam.
Ga pa ponavadi tudi kar razsipno uporabljam. V vsako omako ali čorbo 3-5 strokov, odvisno od količine.
Za ajvar npr. tako kot brbr - dvojna doza !
Pri meni je le-tega v izobilju in si lahko privoščim kakšno pridelano glavico več.
Tudi če prek zime kaj propade, ga ponavadi ne zmanjka vsaj do maja.
Butasto se mi zdi, da bi ga kupoval ( pa tudi ni prav poceni ), če ga lahko sam pridelam.
Ga pa ponavadi tudi kar razsipno uporabljam. V vsako omako ali čorbo 3-5 strokov, odvisno od količine.
Za ajvar npr. tako kot brbr - dvojna doza !
Jaz sem ga sadila prejšnjo nedeljo na Dolenjskem in tudi v Lj. Posadila sem Ptujskega jesenskega, slonjega in letošnjo pridobitev zarodne čebulice Anke. Nekaj od Muhe in nekaj od Brbr. Ptujskega sem imela dve polkilske mrežice. Posadila sem samo debele, zunanje, drobižke sem kar stresla v en jarek, če bo kaj, prav, če pa ne pa tudi prav. Nekaj ga pojemo se mladega. Česna imam zadosti svojega, mi ga ni treba kupovati. Za naprej se bom posvetila Anki, samo semenski material moram pridelati._________________Naj raste