Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Déja vu (začasno)

Moderator: Melona

Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

Jamain, v primerjavi s tvojimi lepoticami so moje mladenke še majhne in skromne in moj rožnik je v primerjavi s tvojim kot otroški vrtec proti fakulteti! Tvoje vzpenjavke sem si vzela za vzgled pri izbiri za nakup vrtnic to pomlad.

Poezija, sadiko sem kupila lani pri Rozen Tantau v Nemčiji. Že lani je bilo nekaj cvetov na posameznih vejah, letos pa se je polno razcvetel. Vrtnica naj ne bi zrastla več 70cm, moja sadika ima zdaj toliko, cveti pa podobno kot Leonardo - na posameznih vejah ima tudi do 20 cvetov. IZREDNO zdrava, listi so lepo temno zeleni in svetleči. Vonj je bolj šibak. Vrtnica vredna nakupa, sem jo zasledila tudi pri Nizozemcu Rozenlottum, kjer bom verjetno za jesen še naročila nekaj sadik. Če te zanima, javi.

Ja, imaš prav glede višine, sem zdaj preverila v katalogu Rosen Tantau - do 120cm. Moja je sedaj visoka cca. 70 cm in mislim, da bi jo lahko brez težav obdržala na tej višini. Povohala jo bom danes popoldne ko pridem domov, pa ti javim.

Poezija, prav piše na HMF - sladek vonj po janežu, vendar bi ga sama težko določila, če ne bi prebrala, kakšen vonj naj bi imela.
Garden-ja

Mateja SG je napisal/a:
Kdor čaka, dočaka. Težko sem namreč čakala na prvi cvet David Austinovega Wild Edric-a. Pa se je danes odprl prvi. Je še napol zaprt in se mi zdi zelo nenavaden za Austinovo vrtnico. Liste in veje ima zelo podobne Hansi. Močni diši že zdaj, ko cvet še sploh ni odprt. Ne vem zakaj se mi zdi ta vrtnica že od samega začetka tako nenavadna - morda že zaradi samega imena?

Namesto fotografij/-e s Slikomata je bila vidna reklama, ki sem jo Melona izbrisala.
Garden-ja

Vrtnica Wild Edric je poimenovana po saksonskem lordu Wild Edric-u iz Shropshira. Želel se je poročiti z dekletom po imenu Queen. Nekega dne jo je užalil in ona je izginila. Legenda pravi, da njegov duh še zmeraj blodi po teh krajih iščoč svojo nesojeno nevesto. Oh....
Ni čudnega, da me je ta vrtnica tako pritegnila! Takšna zgodba si res zasluži svojo lastno vrtnico!
Garden-ja

[quote="Mateja SG"]Še eno presenečenje me je čakalo danes - Little Rambler je prvič zacvetela! Me je zelo presenetila, saj so njeni cvetovi tako majhni - komaj dober cm premera imajo. Popek je roza barve, razcveti pa se v roza oz. skoraj belo barvo. Tako drobčkenih cvetov še nisem videla kje, verjetno bodo drugo leto večji. Bi bilo boljše, če bi ostali tako majhni, tako lepi so mi zdaj.

Namesto fotografij/-e s Slikomata je bila vidna reklama, ki sem jo Melona izbrisala.
Garden-ja

Pa še nekaj jih je zacvetelo pred kratkim:

Hugh Dickson, Bremer Stadtmusikanten,The Fairy
Garden-ja

Veichenblau (Mesečni-ca se bo ob tej sliki do solz nasmejala -plava barva pa taka! - ampak kriv je moj fotoaparat!)

Neznana hibridna čajevka zanimive zelenkasto krem barve

Garden-ja

Robin Hood

Res ni nič lepšega, ko čakaš na prvi cvet vrtnice![/quote]
Garden-ja

[quote="Mateja SG"]Minilo je kar nekaj časa od mojega zadnjega "javljanja" na mojem rožniku. Celo poletje in jesen me je razveseljeval sleherni dan, vsak dan sem odkrila kakšno novo malenkost, ki mi je pričarala nasmešek na obraz.
Bila sem tudi pridna - (tudi mož mi je pomagal) in sva na petih gredicah naredila opore za vrtnice. Odločila sem se za impregnirane kole višine 180cm, premera 6cm-dobavitelj Imont Otiški vrh.
Zabila sva jih 40 cm v zemljo, med njimi pa napeljala zeleno plastificirano vinogradniško žico. Bom videla, kako bo zadeva funkcionirala v živo po kakšnem letu, nisem pa mogla več čakati, saj so se vrtnice že po enem letu razrastle kot nore.
Preostane mi še samo da osvojim veliki misterij obrezovanja vrtnic, pa sem na konju!
Nekaj današnjih slik z jesenskimi gredicami:

Garden-ja

Vztrajno mi še vedno pocvitajo predvsem hibridne muškatke, ki so mi vedno ljubše in bolj pri srcu.
Na slikah spodaj Bukavu z Eye Paint, Lavender Dream in Maxi Vita.
Na koncu pa še slika očitno letos zadnjega cveta Bremer Stadtmusikanten, na katerem se je danes kar trlo čebel.

Garden-ja

Jeseni me čaka še veliiiiiko dela - okopati in pognojiti vse vrtnice ter seveda izkopati luknje za cca. 25 novih sadik. Hrbtenica bo imela nori žur, pa bomo že preboleli.[/quote]
Odgovori