Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Polži

Odgovori
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

cinija1 je napisal/a:
Ja kar kmalu , še prekmalu se bo zopet začela gonja proti tej nadležnosti.
lp

in bo po moje letos strahovita, glede na to, kaksno je bilo lansko leto in kako mila je zima...
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

crtj je napisal/a:
...skupinski nakup ...ja komot, narocim, placam, dobim, razdelim, poberem, fertik.

Če boš res organiziral skupinski nakup, me daj na seznam Wink_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Tema za možnost skupinskega nakupa: http://forum.gartlc.si/gartlc-post-61716.html#61716
Špela

Odgovor Napisal/-a Špela »

Pri nas je s polži mesarsko klanje, vsako leto huje je. Hiškarje pobiram in odnašam v gozd, "ta rdeče" sem tudi že poskusila odnest in zastrupit, pa je stanje še vedno porazno.
paprika

Odgovor Napisal/-a paprika »

vsa solata ki je vzklila v rastlinjaku jo pospravijo polži sproti res fino
letos bo te nadloge po moje kar precej.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Leclerck ima spet volnene pregrade proti polžem: ca 15 cm široka in na uč ene 3 cm visoka plast volne.
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Zgrožena prihajam iz vrta. Na nekaj gredicah in potkah sem posula malo Sluxxa, pred uro in pol pa šla pogledat, če kaj "prijemlje".

Vsepovsod en sam polž Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil !!

Okoli Sluxxa skupaj 44, lezeče po gredicah in potkah pa še za en jogurtov lonček. Še nekaj časa imam, da zmanjšam polžjo populacijo, sicer je čisto brezveze, da dam karkoli na vrt - v eni noči mi bodo vse zradirali. Na eni miceni trobentici se jih je gnetlo 7 Twisted Evil .

Malo so me razveselili le deževniki, za prst debeli. Dobro sem jih pridelala Smile.
Škoda, da ne jedo polžev Confused .
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

figula, ti ki imaš staž čarovnice, najbrž ti bo tole v veselje sprobat - http://www.telegraph.co.uk/gardening/gardeningequipment/8675592/The-war-on-slugs-starts-at-home.html
Ne vem, če deluje...
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

zuf, tole pa je recept Idea . Imaš prav, bo treba sprobat Smile, materiala imam na vrtu v izobilju Twisted Evil. Upam, da mi kaj uspe, bom sporočila povzetek.

(staž čarovnice .... ti ga pa pihneš bhuahahaha )
robert

Odgovor Napisal/-a robert »

Ravno sem bral kako se rešiti polžev,oziroma zmanjšati škodo.
Pa sem našel tole.
Skuhamo močno turško kavo,jo zmešamo z vodo v razmerju 1:10 in s tem poškropimo rastline in gredice.
Me je pa strah da bi se navadili in hodili vsak dan v večjem številu na kavo.Malo za hec.
Poskusiti ni greh,sicer trenutno ni problema z njimi,upam da tako tudi ostane.
Odgovori