Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Murva - Morus

Odgovori
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Ti dreveščki bodo jutri na Lavrici verjetno cca med 13h in 18h.

Jaz bom z njimi predvidoma med 16 in 18h, prej in potem se pa tudi najde kakšen človek, če je nuja. Atrij se ne zaklepa, tako da mnogi že poznate to, da pač prideš in odneseš. Če ni kdo že prej Smile

Za AB in Melono je zmenjeno, ostali se prosim javite, kako bomo naredili.

Če ne gre drugače, bodo pač ostali tam in jih poberete, ko lahko. Ni pa realno računati, da bo kdo vmes skrbel zanje.

[X] AB
[X] Melona
[X] Metuljc
[X] Mfranc
[X] MijaLan

tako, pobarvali smo vse
Nazadnje urejal/a crtj 19 Okt 2022 08:44; skupaj popravljeno 2 krat
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

crtj, pridem direktno iz službe, kjer končam malo pred 14. Še ne bo gneče na cesti, saj moram biti ob 16.15 nujno v Šiški, tako, da izgleda, da se ne bova srečala, škoda. Komu dam denar? Nakažem ali bo kdo tam?
Prevzamem tudi za MijaLan, ki se potepa po svetu. 🤗
Danilo

Odgovor Napisal/-a Danilo »

Tole temo sem malo spregledal. V mini izvedbi bi tudi sam zasadil dve murvi. Najbrž je zdaj in do zmrzali pravi čas. Hvala za idejo. Vaše skupno naročanje je najbrž končano. Mogoče kdo ve, kje bi bilo ok nabaviti sadiko?
metuljc

Danilo, če boš kaj naročal, poznam še nekoga, ki je tole naročilo zamudil. Sporoči mi, prosim, da se pridruži.
metuljc

Crtj, prevzela za MijaLan in zase, poklepetala s tvojo gospo, črna mrcina pa ni imela odobrenega izhoda iz hiše. Sva kako rekli kar skozi priprta vrsta. Hvala še 1x.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Tudi jaz sem uspešno prevzel 2 komada. Jutri eno sadiko oddam še "poštarju" za k Meloni.

Vidim, da je zadeva cepljena. Se ve, kaj je podlaga ?

Pa še to me zanima, če je morda pametno to mlado rastlino prvo zimo kaj zaščititi proti mrazu ?
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Podlaga je običajno Morus alba, sicer ne vem katera - bi bilo pa zanimivo povprašati pridelovalca. Crtj, kaj misliš, bi šlo?

Takole sadiko bi čez zimo obdržal v kleti, "ziher je ziher".
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Crtj in Andrej, najlepša hvala obema za naročilo in logistiko.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

Hej, jaz sem zdaj ven iz včerajšnjega zelo polnega dneva in v dekompresiji po zdravstvenem delu, ki je šel dobro. Se opravičujem tistim, ki ste prišli v času, ko naj bi že bil zraven murv, pa še nisem, ker se je malo zavleklo.

Veje so za moje pojme dovolj tenke, da bi imelo smisel posaditi pozno pomladi.

Namreč, z mfrancom sva se še ekstra pogovarjala o tem, da je zadnja leta nekam švoh statistika pri sajenju novih dreves - opažam, da ko sem prenavljal to posest, se je normalno prijelo in nadaljevalo razvoj praktično vse, v zadnjih letih pa so misteriozne izgube "kar posuši se" pri novo sajenem ranga 50% . To nekako čez prst povezujem s povečevanjem kreativnosti pri zimsko-pomladih temperaturnih vzorcih.
Nazadnje urejal/a crtj 19 Okt 2022 08:48; skupaj popravljeno 1 krat
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

Danilo, za tega istega dobavitelja je zdaj prepozno, naročila ponavadi zbira prek poletja in ko pride september, kaj šele oktober, je že vse rezervirano. Dobava pa je po dosedanjih vtisih samo jesenska.
Odgovori