Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Čili 2016
Zelenc je napisal/a: |
Zelo podoben primerek (le da je lanski) imam tudi jaz. In danes sem opazil da se že pojavljajo prve bunkice... |
Potem jih boš obiral že aprila, maja!?
Sam sem zadovoljen, da sem ga vsaj iz zimskega spanja prestavil v "delavnico". Jutri ga še še malo popedenam (za napovedano kislo vreme) s toploto in svetlobo.
LP_________________mfranc
daniel je napisal/a: |
Kakšno zemljo uporabljate tisti, ki jih imate v posodah? Je primerna kar tista mešanica za rože in podobno? |
Do zdaj, pri gojenju v posodah, na koncu nisem opazil bistvenih razlik med uporabo kakšne cenene mešanice za rože ali pa pregrešno dragega
namenskega substrata za plodovke. Oba namreč potrebujeta dognojevanje v času rasti, cvetenja in ob tvorjenju plodov. Vse je po moje več ali manj
bolj odvisno od tega, koliko denarja je posameznik pripravljen zapraviti za približno enak rezultat.
LP
Trocki je napisal/a: |
Rad bi enkrat videl primerjavo med rastlino ki je rastla v neki "cheap" zemlji in tako ki je bila v "pro" substratu, seveda pri popolnoma istih pogojih. Pa da vidimo to razliko. Mogoče celo sam naredim kak test letos. |
Trocki, mogoče boš prijetno presenečen, da bodo sadike bolje rastle v čip zemlji, ampak bogati s težkimi, zelo hranilnimi kovinami! Malo za šalo, malo za res .
Velika večina pregrešno poceni substratov so razni kompostirani odpadki, kanalizacijski, klavniški, nasploh odpadki v prehrambeno predelovalni industriji in komunali.
So bila leta, ko sem tudi malo "pokrivinašil" s poceni "blumen erde", pa tega že dolgo ne počnem več.
So bolezni, ki pridejo za človekom in ta zadnja stvar na svetu je, da bi si ogrožal zdravje s poceni substrati, za nekaj fičnikov prihranka.
LP_________________mfranc