Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Murva - Morus

Odgovori
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Kakšno lepo drevo, Posavc! V vsej svoji (predvidevam) jesenski krasoti! Zraven se mi pa pritakne misel, koliko obrokov bi to bilo za sviloprejke ..._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
posavc

Odgovor Napisal/-a posavc »

Hvala Ladka. Dejmo prosim še tole malo pokomentirat kako se lotiti vzgoje:

_________________Vse kar doma zraste je dobrodošlo !
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Ti svetujem da jo čist pri miru pustiš. Jaz sem jo na željo soseda prikrajšal pa je znorela in letos jo ni več..._________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Ja, o tem govorim, ko pravim "kot vrba"... Odziv na rez je izjemen, absolutno vzame to kot izziv. Bela vsekakor. Japonska "gorska" murva Morus bombycis) je recimo nekako obvladljiva. Vsaj naša, ki je na manj stimulativni legi.
Optimist

Kakšna je tale gorska?_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

Nizka pa široka. Majhni plodovi (1-2 cm), vendar za moj okus super, ker imajo tako sladkor kot tudi kislino. Ni pa jih taka masovka, kot to na običajnih murvah zna biti.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Optimist, crtj: Eno diletantsko vprašanje: kaj , če bi veje ukrivil navzdol in jih obtežil?
Optimist

@Muha, kot sem ze nazaj nekje napisal. Moja je znorela, šibe dvometrske v luft. Pol sm jo požagal in pustil eno stransko vejo, da bi jo usmeril stran od soseda. Ji je se bolj odgovarjalo. Veje so šle v vse smeri ko so bli gor plodovi pa je postala "povešava". V glavnem groza..._________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

Muha, na beli murvi bi po moje dobil čuda vertikal. Vsaj moj vtis je, da ji je popolnoma vseeno, kako raste, pač se ji zazdi in starta nekam v tri krasne. Podobno se obnaša oljčica recimo, le da je tam to pozitivno, ker / če jo uporabljaš proti vetru.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Škoda! Pa tako pripravna izgleda za krivljenje. Embarassed
Odgovori