Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Cosmos - kozmeja

Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Jaz gojim oranžne, Cosmos sulphureus, za barvanje volne. Se mi tudi lepo zasejejo._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Sončna

Odgovor Napisal/-a Sončna »

Letos sem jih prvič posejala, kar na vrt in še to zelo pozno. Seme sem kupila v majhni vrečici v Hoferju.So me čisto navdušile- od več različnih vrst enoletnic so edine pognale, se razrasle in krasno cvetijo. Od sedaj naprej so obvezno del na mojem vrtu.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Ko je Češnca organizirala nakup semen (mislim, da iz Belorusije?), sem naročila semena za štiri rastline, med njimi tudi rjavo kozmejo. Vrečke trenutno ne najdem in ne vem na pamet, kateri Cosmos je to. Pisalo je, da je rjave barve in sem ga vzela, da bi se pokombiniral z oranžnoim, ki ga gojim že več let.
Evotigana:

_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Lpmami, te barve se mi same zasejejo. Ena je rasla med kumarami, sedaj je bila skoraj 2 m! Sem jo izpulila, ker samo črpa hranila._________________Lp, Živa
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Zraste zares ogromna. Na vrtu in doma v lončku je višja od mene. Vrtna je tudi izredno košata. Cveti pozno: tale je vzcvetela doma, vrtna še ni odprla popka, bo pa vsak čas.
Bom zelo pazila, da se mi ne razseje po vrtu, kjer imam raje kakšno oranžno._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Sončna

Odgovor Napisal/-a Sončna »

Lpmami- ker sem bolj od roza/lila tonov je ta na sliki čudovita.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Res je čudovita. Cvet je močno vijolične barve in zelo velik, premer čez 10 cm, vsaj ta na balkonu. Če bo košati grm na vrtu močno cvetel, bo prav zavidanja vreden pogled.
Ob priliki poslikam in objavim._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Evo, tule so prvi cvetovi. Na prvih dveh slikah je prvi cvet, ki je cvetel štiri dni, ne da bi venel. Naslednja dva sta še malo večja in malce bolj intenzivne barve, a ne tako rjavkaste, kot je na fotografiji.
Res lepa rožica, le preveč košate rasti, vsaj za moje trenutne vrtne kapacitete.

_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Odgovori