Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Voluhar

Odgovori
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Jaz sicer nimam domače mačke na njivi, a okoliških mačk se sprehaja tam okoli kar veliko (ene 4). Izgleda pa, da so doma dobro hranjene, ker vsem njihovim obhodom navkljub, voluhar na moji njivi pridno dela rove. Kaj se dogaja pod volno okoli krompirja, bom poročala pozno poleti...._________________naredimo svet lepši
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Danes na Halo TV. Tudi o odganjanju voluharja s pripravkom iz bezga. Še kaj uporabnega.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Par dni nazaj sem v pogovoru ujela, da so včasih pri sajenju drevja zakopali poleg sadike v jamo stare odslužene (prešvicane Wink ) usnjene čevlje ali pasove. Menda naj bi to dolgoročno odganjalo voluharja.
laksikon

Odgovor Napisal/-a laksikon »

letos bom spet sadil nekaj sadnega drevja in me zanima, če bi lahko dal šestkotne mreže s 16mm luknjami oz. okenci. Do sedaj sem vedno uporabljal 13mm, pa se zadnjič opazil v trgovini, da prodajajo tudi 16mm narejene mreže proti voluharju. Bi raje uporabljal 16mm zaradi korenin.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Pa saj voluharji so kar lepo okrogle zverinice.
Vsaj tisti, kar sem jih jaz videl, se tudi skozi 30mm ne bi zbasali, po moje ...

Sem šel izmerit eno namensko zaščitno košaro, ki mi je ostala od lanskega sajenja in je med dvema vzporednima žicama v vsaki šestkotni odprtini razdalja 18mm.
Dvomim, da bi izdelovali zaščitne mreže proti voluharju s prevelikimi luknjami.
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

metuljc je napisal/a:
Velja prisluhniti strokovnjaku. Tukaj.
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Ali morda veste, kje bi lahko kupila korenine ali sadike, ker baje pogine, ko ugrizne vanj, ne more se mu pa upreti._________________Lp, Živa
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

živa je napisal/a:
Ali morda veste, kje bi lahko kupila korenine ali sadike, ker baje pogine, ko ugrizne vanj, ne more se mu pa upreti.

Zelo, zelo dvomim v obstoj takih korenin.
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Eni so zlivali bencin v rove in prenehali, ko so po 6 m dobili ogenj iz novega rova, v katerega so zlivali bencin. 6 m je vlekel zrak.
sestradane mačke, strokovnjaki za pasti, ujede - morda omilimo škodo.
Jaz imam luknjo pri luknji na travniku in veliko škode na njivi, tlačim v rove mehke vabe, pasti ne nastavim tja, kjer je treba (ne najdem aktivnih rovov), sem pa po prebiranju MarijeV namestila drog in desko, le vedno pozabim prinesti govejo vranico za ujede.
še kopanje lukenj in postavljanje veder z vodo me čaka. morda pa le stopi vanj in utone._________________Lp, Živa
Odgovori