Stran 5 od 6

Objavljeno: To Sep 20, 2016 10:25 pm
Napisal/-a metuljc
Saj vem, da nisi vedela.
Bom naredila, samo ne vem, če že ta vikend.

Objavljeno: Sr Sep 21, 2016 9:54 am
Napisal/-a Irena
Metuljc, pa je luna je tud prava. Pravjo, da pri zelju pomaga, da se bolj polula. Res ali ne, ne vem, ker se držim predpisov Smile .

Irena

Objavljeno: Sr Sep 21, 2016 10:00 am
Napisal/-a metuljc
Meni pač običajno odreja "luno" čas, ki ga imam, za vikende pač, drugače ne gre.

Objavljeno: To Sep 18, 2018 2:32 pm
Napisal/-a brbr
Danes sem dobila peso in se hotela lotiti vlaganja... Pa sem šla, na srečo, mačo čitat, kaj vse smo že ugotovili. Naletela sem na Muhin zapis, da je dobro, da napuljena pesa malo odleži... Priznam, da mi prav pride, da lahko vlaganje še malo počaka.
Kaj pa ostali? Imate že vso peso v kozarcih? Je na področju receptov kaj novega?_________________naredimo svet lepši

Objavljeno: To Sep 18, 2018 3:03 pm
Napisal/-a MARIJAV
Ravno včeraj sem vložila 8 kozarcev rdeče pese, pač toliko, kolikor je ostalo od obiskov srn. Bile so zelo debele, kuhala sem jih eno uro ob čisto rahlem vretju, da so bile za rezanje še zelo čvrste. Jaz dam peso v kozarce kar na gosto, tako da v en kozarec kaj več kot kaka 2 dcl tekočine ne gre. Moj recept za tekočino:
1 del kisa, 3 deli vode (nimamo radi zelo kislo), kumina, sol in sladkor v istem razmerju. Skuham, prelijem, zaprem kozarce in pol ure v sterilizator na 80 stopinj._________________Živeti na podeželju je najlepše!

Objavljeno: To Sep 18, 2018 3:33 pm
Napisal/-a metuljc

Objavljeno: Sr Sep 19, 2018 11:19 am
Napisal/-a brbr
Hvala za informacije. Verjetno bom naredila kombinacijo več receptov. Moram pogledat, kako točno sem peso vližila lani, ker je bila vsem jedcem zelo všeč in je je kmalu zmanjkalo._________________naredimo svet lepši

Objavljeno: Sr Sep 19, 2018 1:45 pm
Napisal/-a živa
Ne dajem popolnoma nič sladkorja, ko vlagam, ker zelenjavi ni potrebno dodajati sladkorja. Če pogledate deklaracije kupljenih živil iz trgovin, vsepovsod je notri sladkor.,. Zakaj bi še mi dodajali? Ko se navadiš na pristni okus zelenjave, sladkor ni več potreben. Včasih so ga dajali še v nadevane paprike - omako.
sama vlagam z jabolčnim kisom, je veliko boljšega okusa kot ostali kisi.

Le marmelada brez sladkorja res ni dobra._________________Lp, Živa

Objavljeno: Sr Sep 19, 2018 2:31 pm
Napisal/-a brbr
Živa, kakšno razmereje voda : jabolčni kis uporabljaš? Imam veliko doma narejenega jabolčnega kisa in bi ga veliko raje uporabila kot kupljenega alkoholnega ali vinskega... Nimamo pa radi preveč kislih vložnin._________________naredimo svet lepši

Objavljeno: Sr Sep 19, 2018 4:12 pm
Napisal/-a MARIJAV
Brbr, če ne veš stopnjo kislosti kisa, potem naredi tako kot jaz: mešanico kisa naredim v dcl kozarcu - seveda razmerje zapišem, in ko je mešanica po okusu taka, ko ti prija, je to to. Poskušam vedno mrzlo mešanico. Če vložnino steriliziraš, potem bo lahko s slano in zelo rahlo okisanostjo vložnina lepo uspela._________________Živeti na podeželju je najlepše!