S katerimi kriteriji ste se lotili iskanja sadik in prišli do tega spiska? So vse vrste koristne in imajo tak ali drugačen namen? Ali so nekatere samo lepe ?
V roke sem vzel biblijo od Martina pa še ene par drugih knjig in samo naročal, kar me je zamikalo.
Vse so lepe.
Predvsem so pa užitne, ali pa za zagotavljanje hranil, včasih oboje. Večina rastlin ima pa vsaj 3 koristnosti.
Tudi ene par zanimivh pokrovnih je vmes.
Pa recimo za v polno senco grm, ki dobro rodi - Gaultheria shallon.
Kuhani listi in poganjki Toona sinensis bodo namest čebule. Les je tudi zelo kvaliteten in cenjen.
Vse te rastline vključno z Poncirus trifoliata (60cm visoka super razvejana sadika 15,95 EUR) sem naročil pri http://www.eggert-baumschulen.de/ Zadovoljen lani, zadovoljen letos z vsem, res lepe sadike, razen pri nešplji cepljeni na glog je cepljeno mesto malo nekvalitetno, so spregledali cepilno gumico najbrž, in se je grdo zajedel, jim bom pisal.
juglans, dobiš slikco novega nasada puhaste češnje, jagod, brusnic in kamčatke... Pa še eno skupinsko neposajenih.
Kuhani listi in poganjki Toona sinensis bodo namest čebule. Les je tudi zelo kvaliteten in cenjen.
Packi grdi. Med tem, ko se bomo mi dajali s čebulno muho, jo boste pri vas kar iz drevesa "trgali". Da pa bo mera polna, bodo spotoma še plohi rastli. Tu mač!!!
No ampak resno, si jo že kdaj probal, ... glede na to, da si pohajkoval po svetu. Me zanima kako izpade.