TOSKANSKI OHROVT

Odgovori
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

zuf je napisal/a:
Za dobro seme ni dovolj samo ena rastlina, mora jim biti več, pri križnicah 50 za res dobro pridelovanje semen.

Pred desetletji so pri moji stari mami pridelovali (kot vsi kmetej) svoje lastno seme m, tudi za zelje. In nikoli niso imeli več kot 5 rastlin, pa so vedno imeli lepo zelje.
Vseeno velja psoksuiti, saj nam ne gre za nek velikdonos, a ne?
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Ja itak, sj sem napisal, da se da.
50 rastlin je pač optimalno - vzeto iz tabele o navodilih za pridelavo semen - http://sdrv.ms/1eUSg8a
originalnilist

Odgovor Napisal/-a originalnilist »

Ja, namen je bil pridelati seme in kaj naj zdej?Bo narobe če zelje zdej prenesem na drug plac?
Uporabniški avatar
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

Nič ne bo narobe razen, če bi se ti posušil, če ga ne boš zelo previdno prenesla in parkrat dobro zalila (no - po potrebi)._________________
Slika
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Za tiste cvetove, ki so že oprašeni, je že prepozno. Jaz bi v tem primeru vse odprte cvetove potrgala, rastline razsadila in seme pobrala samo do na novo doprtih cvetov.
Sircer jaz letos semenim samo Toskanski ohrovt, drugih križnic pa ne. Drugo leto pqa ne bom semenila Toskanskega ohrovta ampak verjetno brstični ohrovt._________________naredimo svet lepši
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

Lahko pa se zmenimo in vsak nekaj semeni in se potem semena razdeli. Pri meni je letos na vrsti repa tudi čisto prva je šla v cvet. Je pa malo skrižana z eno rdečo sorto in ima škrlatne listne žile, je velika in tudi škrlatno roza barve. Wink
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

AA, to bi bilo super. Jaz repe sicer ne sadim. Mogoče se zanjo odločim to sezono.
Sadim pa: rumeno kolerabo, zeleno kolerabo, brstični ohrovt, Toskanski ohrovt, glavnati ohrovt, brokoli, kakšno sadiko cvetačo in kakšno sadiko zelja.
Letos lahko prevzamem semenenje Toskanskega ohrovta, drugo je šlo več ali manj že ven, oziroma v lonec...._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

Aye-Aye, jaz bi se ti priporočila za repino seme.
Jaz pa bom letos posadila zlato peso, če bo, kaj ratalo. Za letošnjo setev pa jo je hčerka nabavila iz Anglije._________________
Slika
MARTINKA

Odgovor Napisal/-a MARTINKA »

OK, jaz sem eliminirala vse tri cvetoče ohrovte in zelje, pustila pa bom semeniti rdečo kolerabico, ki je šele nastavila cvetove.
originalnilist

Odgovor Napisal/-a originalnilist »

Jaz sem pa naredila isto in pustila semeniti zelje.
Odgovori