Sorte solat

Odgovori
vodenka

Odgovor Napisal/-a vodenka »

Zuf malce pozno ti sporočam imam romansko corsica.
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Hvala!
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

htf_lover je napisal/a:
Sorta Lollo Rossa

MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Se še kdo spomni tiste moje solate na hoduljah?
Jo moram zelo, zelo pohvalit, jo že lepe čase jemo, zrasla je ogromna, malo podobna gentilinam, sploh še ne nakazuje, da bi šla v cvet. Je pa to sorta Salakis od Semenarne. Res jo toplo priporočam. Zanimivo pa je, da je ob njej rasla napikirana mehka solata, ki so jo polži ćez noč požrli, ta pa je bila zelo kompaktna sadikca, pa je niso nič pojedli, hvala bogu.
_________________Živeti na podeželju je najlepše!
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Druga setev solate Canaste je že prekrasna, prvo pa smo že pohrustali:

Pa še druga setev oziroma preostale solate sorte Salakis:
_________________Živeti na podeželju je najlepše!
papa

Odgovor Napisal/-a papa »

Obljuba dela dolg in solatne sadikce, ki sem jih sam vzgojil so postale takšne solatine, ko smo prišli domov konec julia po mesecu dni Grških plaž Very Happy res pa je, da letos ni bilo kakšne prehude vročine in so bili pogoji za solato idealni Very Happy
_________________Niko nam ništa nemože jači smo od sudbine !
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Nekaj Canaste sem sejala skupaj z zimskimi solatami. Zdaj je primerna za presajanje. Mislila sem jo dati v cvetlična korita in postaviti v toplo gredo na teraso, kjer je veliko sonca. Sprašujem: ali ima smisel, oziroma ali Canasta prezimi v toplo gredi?_________________naredimo svet lepši
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Če prezimi v topli gredi - ne vem. Vem pa, da prezimi nezaščitena na vrtu. Obnaša se kot zimska solata (Vegorka, Posavka), s to razliko, da je univerzalna, seje se jo lahko tudi spomladi, poleti..._________________Lp, Živa
vodenka

Odgovor Napisal/-a vodenka »

Pozdravljeni,mene pa zanima čeje kdo že gojil solato salanova to ima liste in cela rozeta raste v obliki srca obstaja rdeča in tako zelena pa me zanima okus in kako seje obnesla v tem mokrem obdobju.
rukola

Odgovor Napisal/-a rukola »

Zanima me, je še čas za sajenje zimske solate? Direktno sejanje na vrt ali v korito pa presadit v demebru Shocked ?
Odgovori