Česnovi cvetni popki - pski

Odgovori
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Ne, vzrok fermentacije je v tem, da nisi dodala niti soli niti olja, s tem je ostalo zadosti kisika, da so na plan stopile bakterije in se živahno razmnoževale. Vode je zanje seveda v sočnih stebelcih zadosti, ne glede na to, da si jih obrisala.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Jaz jih miksam s kar dosti olja. Za 3/4 kg pskov sem porabila pol litra olja, da je namaz dovolj mazav in da upam, da se ne bo pokvaril.
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

jaz pske narežem na izredno majhne koščke, jih dam v kozarček, zaprem ter v hladilnik. uporabljam jih sproti, še bolj sesekljane v namazih, solatah ali te koščke v ostalo hrano pri kuhi namesto česna. nič ne spravljam za kasneje v olje, saj je za to česen. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Že kaj delate namaz iz pskov? Moji so obrani in predelani. In pohvaljeni s strani tistih, ki so jih imeli priliko pokusiti. Very Happy
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Mojih je le za sproti, za shranke jih ne bo.
Se je pa ena od prejemnic lanskega namaza spomnila, kako dober je bil._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Muha, si jih pripravila, kot je opisano zgoraj? Na, saj mojih ducat in kaj bom brez težav zmogla v kaki frtalji. Embarassed
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Po receptu od brbr na strani 2. Le soli nisem dala. Pri čemažu ni bilo zaradi tega nič narobe, upam, da tudi tu ne bo. Prav dolgo itak ne bo ostal v shrambi. njami
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Ne vem kaj je narobe, namaz sem naredila po brbr receptu, pa tako grenak in oster, da groza. Mlela sem s paličnim, bi bilo bolje z multipraktikom? Mogoče manj olivnega in dodam sončnično?_________________Živeti na podeželju je najlepše!
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Si olje prej kaj pokusila? Moje je imelo kar nekaj grenčine a se v gotovem namazu ne čuti. Prvo rundo sem tudi jaz naredila s paličnim, drugo v multipraktiku pa ni bilo razlike v okusu.
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

JUPI, zahvaljujoč ideji od Metuljc sem k olivnemu in sončičnemu olju dodala še bučno olje, pa je namaz več kot odličen - olja sem dala v enakih deležih. Je zet eno stekleničko že kar odnesel domov._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Odgovori