Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kumarice za vlaganje

Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Ste že posadili kumarice in zakaj še ne ?!
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Moje sem sejala v lončke in so šele dobro vzklile. Posejala pa sem 10X Levino in 10X pariške._________________naredimo svet lepši
GrGr
Kraj: Občina D.Toplice

Odgovor Napisal/-a GrGr »

Moje 4 sadike solatnih so na vrtu nezascitene ze 1 teden in vse cvetijo 😀
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Koliko časa pa kumarice kalijo?

Odvisno od starosti semen in temperature, nekja dni, v enem tednu bi morale pokukati na plan.
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Moje so v platojčkih in razmišljam, da bi šle ta vikend na prosto_________________Lp, Živa
babaco

Odgovor Napisal/-a babaco »

Jaz sem jih že posejal na prosto, zdaj čakam, da pokukajo na plano.
tajci

Odgovor Napisal/-a tajci »

Jaz jih imam v lončkih, kažejo se zametki pravih listov. Na prosto bojdo šle drugi vikend. Solatne, Darina._________________Naj raste
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Lpmami, glede kaljenja: kumarice za vlaganje sem sejala 28.4. Pariške so vzklile v kakšnem tednu, Levina pa kasneje. V dveh lončkih še zdaj nič ne kaže, da je kaj živega.

7.5. sem posejala solatne Marketmore. V enem lončku sta že vidna kalčka._________________naredimo svet lepši
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Če je seme na toplem, npr. v kurilnici na peči, vzklije v dveh dnevih.

tole ni za k vlaganju, ampak vseeno. ena nedozorela kumara je dočakala maj še zmeraj zelenkasta, ne rumena, zato sem jo en teden nazaj prerezala, sveže seme posejala, ta vikend so že zunaj. če bo kaj pridelka, pa bomo videli._________________Lp, Živa
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Včeraj sem posadila ob gradbeno mrežo 13 sadik kumar za vlaganje. Pa da vidim kako bodo delale. Se že veselim vlaganja._________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Odgovori